Kaliforniya otoyolunda bir Tesla Semi kaza yaparak alev aldı

Pazartesi günü erken saatlerde Nevada sınırı yakınlarında meydana gelen bu kaza, I-80 otoyolunun yaklaşık 16 saat boyunca kapalı kalmasına neden oldu. KCRA 3 News’e göre, Cal Fire ekipleri yerel saatle sabah 3 civarında kaza yerine ulaştı.

Daha önce Electrek tarafından bildirildiği üzere, itfaiyeciler Tesla Semi’nin lityum-iyon EV batarya paketini soğutmak için binlerce galon su kullandı ve bataryaları güvenli bir sıcaklık olan yaklaşık 100 derece Fahrenheit’e indirdi. Ekip, öğleden sonra 4 civarında bataryaları güvenli bir sıcaklığa getirip, aracın kalıntılarını Tesla’nın Nevada, Sparks’taki Gigafactory’sine taşımaya başladı. Otoyol, akşam 7’den sonra tamamen yeniden açıldı.

Kaliforniya Karayolu Devriyesi, KCRA 3’e yaptığı açıklamada, Semi’nin sürücüsünün kazadan sonra yürüyerek olay yerinden uzaklaştığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti. Şu anda yetkililer, sürücünün uyuyup uyumadığını da içeren kazanın nedenini araştırıyor. Semi, genellikle Tesla tarafından, Nevada’daki Gigafactory’den Fremont, Kaliforniya’daki otomobil üretim tesisine yeni üretilen EV bataryalarını taşımak için kullanılıyor. Ancak bu olayda, Semi’nin arkasında bir treyler bulunmuyordu, bu yüzden yanan bataryaların Semi’nin kendi bataryaları olduğu düşünülüyor.

Bu, Kaliforniya’da Tesla’nın büyük bataryalarının ilk kez yangına neden oluşu değil. Şirketin Megawatt enerji depolama bataryaları, 2022’de yerel bir kamu hizmeti tesisinde alev almış ve bir otoyolun bir bölümünün kapanmasına yol açmıştı.


Yayımlandı

kategorisi