Microsoft, Indiana Jones’un PS5’e geleceğini doğruladı.

Microsoft, Indiana Jones’un PS5’e Xbox’taki ilk çıkışının ardından geleceğini doğruladı.

Microsoft ve Bethesda, Indiana Jones and the Great Circle’ın Xbox’ta piyasaya sürülmesinin ardından PS5’e de geleceğini resmen duyurdu. Gamescom Açılış Gecesi Canlı yayınında Bethesda, Indiana Jones and the Great Circle’ın 9 Aralık’ta önce Xbox ve PC’de çıkacağını ve ardından 2025 baharında PS5’e geleceğini açıkladı.

Bu doğrulama, The Verge’ün Microsoft’un Indiana Jones and the Great Circle’ı PS5’te de piyasaya sürmeyi düşündüğünü özel olarak açıkladığı aylardan sonra geldi. Şubat ayında yazdığımda, Bethesda’nın Indiana Jones oyununun yalnızca kısa bir süreliğine Xbox’a özel olacağını ve Bethesda’nın 2024 Aralık ayında Xbox ve PC’de çıkış yaptıktan aylar sonra PS5 sürümünü piyasaya sürmeyi planladığını belirtmiştim.

Bethesda’nın planlarına aşina kaynaklar, şirketin Indiana Jones and the Great Circle’ın PS5 sürümü için 2025 Nisan’ını hedeflediğini, ancak bu tarihin geliştirme takvimlerine bağlı olarak değişebileceğini belirtiyor.

Indiana Jones and the Great Circle’ın PS5’e çıkışı, Xbox oyunları için Project Latitude olarak bilinen yeni bir çoklu platform yaklaşımının parçasıdır. Bethesda’nın yeni oyunu Doom: The Dark Ages da 2025’te PS5’e gelecek ve Microsoft, Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves ve Grounded gibi önceki Xbox’a özel oyunlarını da PS5’e zaten çıkarmış durumda.


Yayımlandı

kategorisi