Volkswagen elektrikli ID.Buzz fiyatı ve menzili açıklandı

Volkswagen’in ID.Buzz elektrikli minibüsünü bir süredir takip ettikten sonra, nihayet bu retro-modern araç hakkında daha fazla bilgiye sahibiz. Kesin çıkış tarihi henüz belirtilmemiş olsa da, şirket aracın bu yıl içinde ABD’de satışa sunulacağını söylüyor. Volkswagen, farklı donanım seviyeleri, fiyatlar ve menzil bilgilerini de paylaştı.

İlk model olan ID.Buzz Pro S, $59,995 MSRP fiyat etiketiyle sunuluyor. Bu model, sadece arka tekerlekten çekişli olup, yedi yolcu taşıma kapasitesine sahip. Volkswagen, üç dış renk seçeneği sunuyor: Candy White, Deep Black Pearl ve Metro Silver. İç mekanda ise Bakır (tan) veya Ayışığı (koyu kahverengi) renk seçenekleri mevcut.

Sonraki model ise, arka tekerlekten çekişli versiyonu $63,495, 4Motion dört tekerlekten çekişli versiyonu ise $67,995 olan Pro S Plus. Pro S modelinden farklı olarak, bu modelde sadece altı koltuk bulunuyor ancak yüksek fiyat, head-up display, Harman Kardon 700 watt hoparlörler ve elektrikli kayar arka kapılar gibi ek özellikleri de içeriyor. Bu model de aynı Candy White veya Deep Black Pearl tek renk dış görünüm seçeneklerine sahip. Ayrıca, iç mekanda Ekru (off-white) olarak bilinen Dune rengi de mevcut. Ek olarak, $995 karşılığında sekiz iki tonlu dış renk seçeneği de bulunuyor. Bunlar arasında, Candy White üst kısmı ile Cabana Blue, Blue Charcoal gibi renk kombinasyonları mevcut. Alternatif olarak, Metro Silver üst kısmı ile Cherry Red de tercih edilebilir.

2025 ID.Buzz’ın 91 kWh bataryası, tam şarjla EPA tahminlerine göre 234 mil menzil sunacak (4Motion donanımlı modellerde bu menzil 231 mil).

Volkswagen ayrıca sadece lansmana özel 1st Edition modelini de sunacak ve bu modelin fiyatı arka tekerlekten çekişli versiyon için $65,495, dört tekerlekten çekişli versiyon için ise $69,995 olacak. Bu model, diğerlerinden farklı olarak 20 inç jantlar, gelişmiş ses sistemi, tavan rayları, “miras esintili zemin paspasları” ve özel rozetlerle donatılmış olacak. Pro S modelinde isteğe bağlı olarak sunulan cam tavan da bu modelin paketine dahil. Bu model, beş farklı iki tonlu dış renk seçeneğiyle sunulacak: Cabana Blue, Mahi Green, Metro Silver, Energetic Orange ve Pomelo Yellow, tümü Candy White ile kontrast oluşturacak şekilde tasarlanmış.


Yayımlandı

kategorisi