Pixel 9 verilerini istediğiniz zaman aktarmanıza olanak tanıdı

Öne Çıkanlar:

  • Bir rapor, Google’ın Pixel 9 serisine “Yedekle ve Veri Kopyala” seçeneğini eklediğini, bu sayede eski telefonlardan veri aktarımının her zaman yapılabileceğini gösteriyor.
  • Google, kullanıcıların fotoğraflarını, mesajlarını ve daha fazlasını herhangi bir zamanda eski bir telefondan kopyalayabileceğini ve bu işlem sırasında cihazlarını sıfırlamalarına gerek olmadığını açıkladı.
  • Bu özellik, yılın başlarında keşfedilen “Her Zaman Geri Yükle” özelliğine benziyor.
  • Google, Pixel 9’a zaman kazandıran bir veri aktarma yeteneği ekledi.

Android Authority’den Mishaal Rahman’ın belirttiği gibi, Google, eski cihazlardan Pixel 9 serisine sorunsuz veri aktarımını sağladı. Rahman, Pixel 9’un Ayarlar menüsünde yeni bir “Yedekle veya veri kopyala” seçeneği keşfetti.

Yedekleme seçeneği her zamanki gibi, önceden onaylanmış verilerinizi bulutta güvenli bir şekilde saklamak için kullanılır. Ancak, Google artık kullanıcıların “başka bir cihazdan veri getirmesine” olanak tanıyan bir “Veri Kopyala” düğmesi ekledi.

Bu seçeneği açtığınızda, kullanıcıların eski bir Android telefondan neyi getireceklerini “seçebileceklerini” belirten bir açıklama ile tüm içeriği görebilirsiniz. Sayfada kullanıcıların fotoğrafları, kişiler, mesajlar ve daha fazlasını seçebileceği belirtiliyor. Dikkat çekici bir nokta ise, aktarılan hiçbir şeyin Pixel 9’da kurulumdan sonra yaptığınız işlemleri değiştirmeyeceği, sadece birleştirileceği.

Ayrıca, iç testlerimiz, bu yöntemin Samsung’un Smart Switch gibi diğer yöntemlere kıyasla daha detaylı olmadığını gösteriyor. Fotoğrafları aktarabilirsiniz, ancak yalnızca belirli sayıda fotoğraf veya albüm seçme olanağınız yok.

Rahman’ın da belirttiği gibi, Pixel 9’un yeni “kopyala” seçeneği, kullanıcıların verileri parça parça veya hepsini birden daha sonraki bir tarihte aktarmasına olanak tanıyor. Daha önce, Google’ın veri geri yükleme sayfası yalnızca ilk kurulum sırasında sunuluyordu, yani eğer ilgilenmiyorsanız, bu seçenek yalnızca tam veri sıfırlamasından sonra tekrar ortaya çıkıyordu.

Bu yılın başlarında “Her Zaman Geri Yükle” olarak adlandırılan buna benzer bir özellik görmüştük. Bu işlev, Google’ın kablo yöntemi ile Wi-Fi’yi birleştirerek daha hızlı veri aktarım hızlarını uygulamaya çalıştığı için iki yönlüydü. Ayrıca, Her Zaman Geri Yükle, kullanıcıların verilerini herhangi bir noktada yeni bir cihaza kopyalamasına olanak tanıyan, telefonu sıfırlamadan çalışan bir Android geliştirme çabasını ifade ediyordu.

Bu, Google’ın Pixel 9 serisi ile yaptığına benzer bir durum. Her Zaman Geri Yükle işlevinin ilk kod keşfinde Pixel cihazlarına özel olduğu belirtilmemişti, bu nedenle tüm Android telefonların bu yeni işlevi benimseme olasılığı var.

Google, Pixel 9 serisini geçtiğimiz hafta tanıttı ve cihazların satışa çıkış tarihi 22 Ağustos olarak bekleniyor. Cihazlarla ilgili incelemelerimiz, Google’ın daha fazla yapay zeka entegrasyonunun sadece birkaç moda sözcükten ibaret olmadığını, gerçekten heyecan verici özellikler sunduğunu gösteriyor.

Kullanıcılar sadece “Beni Ekle” ve “Zoom Enhance” gibi özelliklerle oynamakla kalmayacak, aynı zamanda Gemini Live, geniş bir konu yelpazesini kapsayan yeni bir sohbet varyantı olarak sunulacak.


Yayımlandı

kategorisi