3D Yazıcı İle Anahtarlık Yapımı Çok Kolay

Kendinize Basit Manyetik Anahtarlar 3D Yazdırabilirsiniz.

Kalıcı mıknatıslar genellikle açılıp kapatılabilir değillerdir. Sürekli olarak mıknatıs işlevini yerine getirirler. Ancak, onları doğru bir şekilde bir dizi başka mıknatısla hizalarsanız, etkin bir şekilde açılıp kapatılabilen bir kalıcı mıknatıs yaratabilirsiniz. [Andrew Klein], 3D yazdırılmış manyetik anahtar tasarımıyla tam da bunu başarmış.

Kavram oldukça basit. Tasarım, üst ve alt olmak üzere iki parçadan oluşan 3D yazdırılmış bir muhafazadan oluşuyor. Belirli bir konumda yerleştirildiğinde, muhafaza, zıt yönlerde iki mıknatıs dizisini tutar. Bu, mıknatısların manyetik alanlarını etkili bir şekilde iptal eder ve cihazı neredeyse hiç mıknatıs gibi davranmaz hale getirir. Ancak, cihazı alternatif bir konuma döndürdüğünüzde, mıknatısların kutupları hizalanır. Bu da manyetik alanlarını birleştirir ve cihazın tek bir büyük mıknatıs gibi davranmasını sağlar.

Bu cihazlar, manyetik kelepçeler veya ferromanyetik yüzeylere takılıp çıkarılabilen bağlantı elemanları oluşturmak istediğinizde oldukça kullanışlıdır. Güçlü bir mıknatısı metal bir plakadan çıkarmaya çalışmaktansa, mıknatısı “kapalı” hale getirmek çok daha kolaydır.

Benzer bir şeyi elektromanyetik tekniklerle de yapabilirsiniz! Detaylar için videoya göz atın.


Yayımlandı

kategorisi