Microsoft “Denetim Masası”nı Artık Kaldırıyor!

Microsoft, 39 Yıllık Windows Denetim Masası’nı Kaldırıyor

Eğer kaçırdıysanız, Salı günü yayınlanan bir destek belgesinde, Microsoft’un 39 yıllık bir Windows özelliği olan Denetim Masası’nı aşamalı olarak kaldırıp, yerine Ayarlar uygulamasını getirdiğini duyurduğunu bilmelisiniz.

Bu haber, birçok Windows kullanıcısı için şaşırtıcı olmayabilir. Ekim 2020’den bu yana, Microsoft kullanıcıları Denetim Masası’ndan uzaklaştırarak Ayarlar uygulamasını kullanmaya teşvik ediyordu. Microsoft, destek belgesinde “Ayarlar uygulaması […] daha modern ve sade bir deneyim sunuyor” ifadelerini kullandı.

Denetim Masası’na Veda Edin

Denetim Masası, 1985’ten beri Windows’un bir parçasıydı, ancak belirtildiği gibi, Microsoft bu nostaljik özellikten resmen ayrılacak. Denetim Masası, kullanıcıların cihaz ve yazıcı eklemelerine, tarih ve saati ayarlamalarına, masaüstünü kişiselleştirmelerine, istenmeyen programları kaldırmalarına ve daha fazlasına olanak tanıyordu.

Ancak, 2012’de Windows 8 ile birlikte kullanıma sunulan Ayarlar uygulaması, bu görevlerin çoğu için yeni bir merkez haline geldi ve kademeli olarak bu işlevleri devraldı.

Microsoft, Denetim Masası’nın ne zaman tamamen kaldırılacağını henüz açıklamadı. Ancak, birçok kullanıcı bu bilgilendirmeyi takdir edecektir.

Yaklaşık 40 yıldır (Windows 1.0’dan beri) var olan Denetim Masası’nın kaldırılması, bir dönemin sonunu işaret ediyor — uzun süredir bilgisayar kullananlar için Windows deneyiminin önemli bir parçası olarak hatırlanacak.


Yayımlandı

kategorisi