Threads, süreli mesaj paylaşımı için hazırlanıyor!

Threads, geçici gönderiler üzerinde denemeler yaptığını doğruladı Sosyal ağlarda otomatik olarak kaybolan gönderiler, üçüncü taraf araçlar kullanarak gönderilerini silme alışkanlığı olan kullanıcılar veya bu gönderilerin bağlamının kısa süreli olduğu durumlar için kullanışlı olabilir. Bu ayın başlarında, Threads yalnızca iç prototip olarak geçici gönderileri test ettiğini açıklamıştı. Şimdi ise şirket, gönderilerin 24 saat içinde kaybolduğu bir özellik üzerinde sınırlı sayıda kullanıcıyla testler yaptığını TechCrunch’a doğruladı.

Şirket, bu konuda resmi bir açıklama yapmamış olsa da, bir sözcü, bunun Threads üzerinde paylaşım yapmanın yeni ve rahat bir yolu olduğunu belirtti. Denemenin bölgesel olarak mı yapıldığı ya da kimlerin bu özelliği aktif hale getirebildiği konusunda bilgi verilmedi.

Uygulama ters mühendislerinden Alessandro Paluzzi, Cuma günü bir geçici gönderi paylaştı. Yanıtla düğmesine tıkladığınızda, gönderinin ne kadar süre sonra silineceğini gösteren bir geri sayım görülebiliyor. Threads ayrıca gönderinin üst kısmında, gönderinin ve tüm yanıtların süre sonunda kaybolacağını belirten bir banner gösteriyor. Banner, alıntılanan yanıtlarla ilgili herhangi bir şey belirtmese de, alıntılanan gönderilerin de orijinal gönderi gibi bir geri sayımı olduğunu ve süre dolduğunda kaybolacağını gözlemledik.

Haziran ayında, Paluzzi ilk olarak Threads’in kaybolan gönderiler üzerinde çalıştığını ve gönderi düğmesinin yanında bir 24 saat butonunun yer aldığı bir ekran görüntüsüyle bu durumu paylaştı. Teknolog Chris Messina da bu ayın başlarında iOS uygulamasının kodunda bu gönderilerle ilgili ipuçları buldu. Messina, kaybolan gönderilerin fediverse ile paylaşılmayacağını, çünkü Threads’in bu gönderileri ActivityPub destekli sunuculardan silemeyeceğini belirtti. Threads, kullanıcıların gönderilerini fediverse ile paylaşmasına Haziran ayında izin vermeye başladı.

24 saatlik süreyle yayınlanan gönderiler, ara sıra marka dışı veya konu dışı içerik paylaşmak isteyen yaratıcılar için faydalı olabilir. Ayrıca, canlı etkinlikler hakkında bağlam dışı kaldığında anlaması zor olan ya da etkinlik sona erdiğinde ilgisiz hale gelen yorumlar paylaşmak isteyenler için de kullanışlı olabilir.

Elon Musk öncesi dönemde, Twitter 2020 yılında Instagram Stories benzeri kaybolan gönderiler formatı olan Fleets’i başlattı, ancak düşük kullanım nedeniyle 2021’de bu özelliği kapattı.

Eğer Threads, geçici gönderileri geniş çapta kullanıma sunarsa, bu özelliği X, Bluesky ve Mastodon gibi rakipleri arasında sunan tek sosyal ağlardan biri olabilir.


Yayımlandı

kategorisi