Yapay zeka sesinizi klonlayıp videoları çeviriyor tercüme ediyor

Videolarınızı Küresel Bir Fenomen Yapın: Kendi Sesinizle AI Tercümesi

D-ID, sesinizi klonlayarak 30 farklı dilde yeniden oynatıyor.

Videonuzu dünyayla paylaşmak istiyorsunuz ama onlarca dil bilmiyor musunuz? AI video üreticisi D-ID, yeni çeviri özelliği sayesinde size bu konuda yardımcı olabilir. Bu yeni AI modeli, videolarınızı 30 farklı dile çevirecek, ancak yalnızca sizi sıradan bir sesle dublaj yapmakla kalmıyor. D-ID, sesinizi klonlayarak tercüme edilmiş bir senaryoyla birleştirir, böylece sanki yabancı bir dil konuşuyormuşsunuz gibi duyulur.

AI, bununla da yetinmeyip dudak hareketlerinizi de ayarlayarak videonun, sizin yabancı bir dili gerçek zamanlı olarak konuşuyormuşsunuz gibi görünmesini sağlar. Pek çok içerik üreticisi ve işletme, videolarını yerelleştirmek ister ve bu da onlara süreçte çok fazla zaman ve para tasarrufu sağlayabilir.

D-ID’yi, eski fotoğrafları animasyon haline getirerek, bu fotoğraflardaki kişilerin sanki videoya kaydedilmiş gibi görünmesini sağlayan Deep Nostalgia eğlencesinden hatırlıyor olabilirsiniz. Şirket o zamandan beri, şirketler ve bireyler için çeşitli video avatarları sunmaya başladı. AI Video Translate aracı artık D-ID abonelerine ek bir ücret ödemeden sunulmakta ve video çevirisini demokratikleştirmeyi amaçlamaktadır. Temel paket, yıllık 56 dolardan başlıyor ve sınırlı kredi sunuyor, daha fazla kredi ise kurumsal seviyede mevcut.

“Video içeriği dijital iletişimin merkezine gittikçe daha fazla yerleştikçe, çok dilli bir kitleyle etkileşimde bulunmanın önemi hiç bu kadar büyük olmamıştı,” diyor D-ID’nin kurucu ortağı ve CEO’su Gil Perry. “D-ID Video Translate, küresel bir izleyici kitlesi için ilgi çekici ve erişilebilir video içeriği oluşturmak isteyen herkes için önemli bir avantajdır. Önemli maliyetlere katlanmadan, dünyanın dört bir yanında nasıl iletişim kurduğumuzu yeniden tanımlıyor.”

Çeviri Zamanı
AI video çevirisi konusunda yalnızca D-ID çalışmıyor; AI videoları ve ses klonları daha yaygın hale geldikçe, bu alanda birçok rakip ortaya çıkıyor. Örneğin, YouTube ve Vimeo, gerçek zamanlı çeviri hizmetleri geliştirdiler. Speechify ve ElevenLabs gibi birkaç ses klonlama aracı da, dilleri tercüme etmeyi hizmetlerinin bir parçası haline getirmiştir. HeyGen gibi AI video üretim araçlarıyla birleştirildiğinde, D-ID’nin kalabalığın arasından sıyrılması gerekecek. D-ID’nin bu konuda öne çıkan yönlerinden biri, konuşmacının dudak hareketlerini tercüme edilmiş konuşmayla eşleştiren dudak senkronizasyonu özelliğidir, bu da video yapımcıları için gerçekçilik açısından büyük bir avantaj sağlar.

D-ID’nin çeviri aracını denemek isterseniz, D-ID’nin sunduğu bir aylık ücretsiz deneme süresi ve diğer demo seçenekleri de mevcuttur. Ve görüldüğü kadarıyla, bazı ChatGPT kullanıcılarının yaşadığı gibi, sesinizi izniniz olmadan klonlayıp size karşı konuşma konusunda endişelenmenize gerek yok.


Yayımlandı

kategorisi