Google Meet, Gemini AI ile toplantı notlarını otomatik olarak alacak

Google Meet, kullanıcıların toplantılarına daha fazla odaklanabilmesi için notları otomatik olarak alabilecek yeni bir özellik sunuyor.

Ağustos 2023’te ilk kez duyurulan bu yeni “Benim için not al” aracı, şirketin Gemini AI platformu tarafından destekleniyor ve şimdi Google Workspace kullanıcılarına sunulmaya başlandı.

Ancak, bu aracı hemen kullanamayacak olan video konferans kullanıcıları da var. Bu özellik, başlangıçta yalnızca Gemini Enterprise, Gemini Education Premium veya AI Meetings & Messaging eklentilerine sahip Google Workspace müşterileri için kullanılabilir olacak.

Google Meet “Benim için not al” Google Meet’in “Benim için not al” AI özelliği

(Görsel kaynağı: Google Workspace) Google Workspace Güncellemeleri blog yazısında, “Toplantı tartışmalarını takip etmek ve aktif katılım sağlamak zor olabilirken, aynı zamanda toplantının kaydını tutmak ve sonrasında yapılacakları takip etmek de zordur,” denildi.

““Benim için not al”, Google Meet’te toplantı sırasında tartışmalara, iş birliğine ve sunumlara odaklanmanızı sağlamak için otomatik olarak not alan bir AI özelliğidir.”

Varsayılan olarak açık olacak bu özellik, ekranın sağ üst köşesindeki kalem simgesine tıklanarak da etkinleştirilebilir ve toplantı notlarını otomatik olarak bir Google Docs dosyasına kaydeder, ardından toplantı sahibinin Google Drive hesabına kaydedilir.

Bu notlar aynı zamanda takvim etkinliğine de eklenir, bu da organizasyon içindeki meslektaşlarınızın da bu notlara erişebileceği anlamına gelir.

Toplantı bittiğinde, Google Meet, toplantı sahibine ve “Benim için not al” özelliği etkin olan herkese bir e-posta göndererek notların bağlantısını paylaşır.

Toplantıya geç katılanlar, o ana kadar gerçekleşenleri özetleyen bir “şimdiye kadar özet” özelliğiyle hızlıca güncellenebilir. Şu an için bu özellik yalnızca bilgisayar veya dizüstü bilgisayar kullanarak Google Meet’te yapılacak toplantılarda kullanılabilir ve toplantılar İngilizce konuşulmalıdır.

Google Meet “Benim için not al” toplantı notları

(Görsel kaynağı: Google Workspace) Bu lansman, Google Meet’in kullanıcılar için daha etkili ve faydalı olma planının en son adımıdır.

Bu plan, AI Meetings and Messaging eklentisini de içerir; bu, çalışanların daha verimli olmasına ve işletmeler arasında daha üretken bir iş birliği sağlamasına yardımcı olmayı hedefleyen bir AI destekli araçlar paketi sunar.

Çoğu Google Workspace planında kullanıcı başına aylık 10 dolara mal olan bu plan, ayrıca Google Meet aramalarında otomatik olarak altyazıları algılayıp çeviren genişletilmiş bir “Benim için çevir” özelliğini ve şirket genelindeki sohbetler için 500.000 üyeye kadar genişletilmiş Google Chat alanlarını da içerir.

Gmail, kullanıcıların hareket halindeyken kolayca e-posta göndermesini sağlayan geliştirilmiş sesli komutlar ve kaba notları tek bir tıklama ile tamamlanmış bir e-postaya dönüştürebilen anında cilalama aracı ile de güncelleniyor.


Yayımlandı

kategorisi