Apple Music çalma listesini YouTube Music’e aktarma

Artık Apple Music çalma listelerinizi YouTube Music’e sadece birkaç dokunuşla taşıyabilirsiniz

Eğer bir Apple Music abonesiyseniz ve YouTube Music’e geçmeyi düşünüyorsanız, Apple’dan güzel bir haber var: Artık çalma listelerinizi YouTube’un müzik servisine sadece birkaç dokunuşla taşıyabilirsiniz.

Apple’ın web sitesinde yer alan yeni bir destek belgesine göre, Apple’ın Veri ve Gizlilik web sayfasını kullanarak Apple Music çalma listelerinizi YouTube Music’e kopyalayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, oturum açmak, ardından ‘Veri kopyanızı aktarma’ başlığı altındaki ‘Veri kopyası talep et’ seçeneğini seçmek ve ekrandaki talimatları izlemek. Apple, bu sürecin kaç çalma listesini dahil etmek istediğinize bağlı olarak birkaç dakika ile birkaç saat arasında sürebileceğini belirtiyor.

Süreç tamamlandığında, tüm çalma listelerinizi YouTube Music’in Kütüphane sekmesinde göreceksiniz. Eğer çalma listelerinizde eksik şarkılar varsa, bunun nedeni bu şarkıların YouTube Music’te mevcut olmaması olabilir. Çalma listeleriniz, transfer tamamlandıktan sonra Apple Music’ten kaldırılmayacak ve eğer süreç bitmeden iptal ederseniz, YouTube Music’e zaten kopyalanmış olan çalma listeleri orada kalmaya devam edecek.

Bu transfer işleminin kullanılabilmesi için, aktif bir Apple Music veya iTunes Match aboneliğinizin yanı sıra bir YouTube Music hesabınızın da olması gerekiyor.

Geçişi kolaylaştırmak
airpods 3

(Görsel kaynağı: TechRadar)
Apple’ın destek belgesi ‘Apple Music çalma listelerinizin bir kopyasını başka bir servise aktarın’ başlığını taşısa da, şu an için yalnızca YouTube Music destekleniyor. Ancak bu belirsiz başlık, gelecekte diğer popüler müzik yayın hizmetlerinin de desteklenebileceğini ima ediyor olabilir; yine de, Apple’ın Spotify ve Tidal gibi uygulamalar için benzer bir süreci sunmayı planlayıp planlamadığı konusunda henüz bir bilgi yok.

2024 yılı, YouTube Music için oldukça olumlu geçti. YouTube’un sahibi Google, Gemini yapay zekasını YouTube Music’e entegre etmek için çalışıyor ve kullanıcılara müzik keşfetme ve şarkı sıralama konusunda yeni bir yöntem sunuyor. Ayrıca, yalnızca melodisini hatırladığınız bir şarkıyı tanımlamak için daha basit bir yol sağlayabilecek ‘mırıldanarak arama’ özelliği de eklendi.

Bu yeni özelliklerin, Apple Music’ten YouTube Music’e büyük bir geçişi tetikleyip tetiklemeyeceği henüz belli değil. Ancak, değişiklik yapmayı düşünüyorsanız, Apple Music’in yeni geçiş özelliği bu süreci önemli ölçüde kolaylaştıracaktır.


Yayımlandı

kategorisi