Samsung Galaxy S25 Ultra, iPhone 16 ve Pixel 9’dan Daha İnce ve Hafif

Samsung Galaxy S25 Ultra, iPhone 16 Pro Max ve Pixel 9 Pro XL’den Daha İnce ve Hafif Olabilir

Google, kısa bir süre önce Pixel 9 Pro XL’yi tanıttı ve Pixel 9 Pro XL incelememiz şu anda incelemenize sunulmuş durumda. Apple’ın iPhone 16 Pro Max modelinin ise önümüzdeki ay tanıtılması bekleniyor. Ancak, Samsung Galaxy S25 Ultra’nın bu iki modeli iki önemli konuda geride bırakabileceği konuşuluyor.

Özellikle, Samsung Galaxy S25 Ultra’nın Google ve Apple’ın en üst düzey akıllı telefonlarından daha ince ve hafif olabileceği söyleniyor. Bu iddia, tanınmış bir sızıntı kaynağı olan Ice Universe’den geliyor ve Galaxy S25 Ultra’nın “tüm Ultra amiral gemisi telefonlar arasında en ince ve en hafif” olacağını öne sürüyor.

“Ultra amiral gemisi telefonlar” ile en yüksek özelliklere sahip, en premium ve en pahalı modellerin kastedildiğini varsayıyoruz – Google’ın zaten piyasaya sürdüğü ve Apple’ın yakında tanıtacağı telefonlar da dahil.

Ancak sızıntı kaynağı, Galaxy S25 Ultra’nın ne kadar ince veya hafif olabileceği konusunda başka bir bilgi vermiyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Samsung Galaxy S24 Ultra’nın ön ve arka kalınlığı 8.6 mm ve ağırlığı 233 gram. Google’ın Pixel 9 Pro XL modelinin kalınlığı ise 8.5 mm ve ağırlığı 221 gram.

Şimdiye Kadar Gelen Sızıntılar
Samsung Galaxy S24 Ultra

Galaxy S24 Ultra, bu yılın başında piyasaya sürüldü (Görsel kaynağı: Future)
Samsung’un, her zamankinden daha ince ve hafif bir Ultra telefon oluşturmak için bazı akıllı bileşen yerleştirme ve cihaz tasarımı numaraları yapması gerekecek gibi görünüyor. Ayrıca, S25 Ultra’nın genişliğinin 79 mm olan Galaxy S24 Ultra’ya kıyasla 77.6 mm’ye düşeceği de söyleniyor.

Başka bir sızıntı, muhtemelen Ocak 2025’te tanıtılacak olan bu modelin daha rahat bir tutuş sağlamak için asimetrik bir çerçeve tasarımına sahip olacağını ve bu tasarımın ağırlık azaltımına katkıda bulunabileceğini öne sürüyor.

Tabii ki, daha ince ve hafif bir telefon, daha küçük bir batarya (ve dolayısıyla daha kısa batarya ömrü) anlamına da gelebilir. Ancak, söylentiler, daha verimli bir çipsetin, 2025 Galaxy Ultra modelinin 2024 versiyonuna kıyasla daha iyi bir batarya ömrü sunmasını sağlayacağını belirtiyor.

Kamera departmanında da önemli bir yükseltme gelebilir: Mayıs ayında duyduğumuz bir sızıntıya göre Galaxy S25 Ultra, dört kamera modülü için arka tarafına ek bir kamera ekleyebilir. Şu ana kadar Galaxy S25 hakkında bildiğimiz her şeyi yakalayabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi