Instagram Akışını Silme Temizleme Yolları

Instagram akışınızda çıkan içeriklerden memnun değil misiniz? Ne yazık ki, tek bir tıklamayla bu durumu değiştirmenin bir yolu yok. Ancak, Instagram akışınızı görmek istediğiniz şekilde düzenlemek için izleyebileceğiniz bazı adımlar var.

1. İlginizi Çekmeyen Hesapları Takipten Çıkın

Instagram akışınızı temizlemenin ilk adımı, görmek istemediğiniz içerikleri paylaşan hesapları belirlemek olmalıdır. Çoğu genel Instagram sayfası, sponsor taleplerine dayalı içerikler paylaşır.

Takip ettiğiniz bir sayfa, ilgi alanlarınıza uymayan içerik talep eden bir markadan sponsorluk almış olabilir. Bu durumda, bu sayfaları takipten çıkmanız en iyisi olacaktır. Bunu yapmak için hesabın adına dokunun, “Takip Ediliyor” seçeneğini seçin ve ardından “Takibi Bırak” seçeneğine tıklayın.

2. İlginizi Çekmeyen Reklamları Gizleyin

Instagram akışınızda gördüğünüz reklamlar, genellikle çevrimiçi olarak veya Instagram’da aradığınız şeylerle ilgilidir. Ancak, belirli türde reklamları görmek istemeyebilirsiniz. Bu durumda, Instagram’a bu reklamları görmek istemediğinizi bildirebilir ve algoritmayı bu tür reklamları daha az göstermesi için eğitebilirsiniz.

Bunu yapmak için, reklamı paylaşan hesap adının yanındaki üç noktaya dokunun ve ardından “Reklamı Gizle” seçeneğini seçin. Sonrasında, reklamı gizleme nedeninizi seçin.

Bu kadar! Artık bu tür reklamları Instagram akışınızda daha az göreceksiniz.

3. Görmek İstediğiniz Hesaplarla Daha Fazla Etkileşimde Bulunun

Eğer Instagram’da çok fazla hesabı takip ediyorsanız, en çok görmek istediğiniz içeriklerin diğer hesapların paylaşımları tarafından geri plana itilme ihtimali yüksek. Bu durumda, Instagram algoritmasını belirli hesapların içeriklerini önceliklendirmesi için eğitmeniz gerekecek.

Bunu, görmek istediğiniz hesapların içerikleriyle daha fazla etkileşimde bulunarak yapabilirsiniz. Bu hesapların paylaştığı içerikleri beğenmeli, düzenli olarak reels ve gönderilere yorum yapmalı ve bu gönderileri arkadaşlarınızla paylaşmalısınız.

Bu adımları bir süre uyguladığınızda, Instagram algoritması eğitilecek ve bu hesapların içeriklerini diğerlerine kıyasla daha fazla göstermeye başlayacaktır.

4. Hesapları Favori Olarak İşaretleyin

Görmek istediğiniz hesapların içerikleriyle daha fazla etkileşime geçmenin yanı sıra, bu hesapları favori olarak işaretleyebilirsiniz, böylece paylaştıkları hiçbir içeriği kaçırmazsınız. Bu hesapları favori olarak işaretlemek, Instagram’ın içeriklerini anında size göstermesini sağlayacaktır.

Bir hesabı Instagram’da favori olarak işaretlemek için, hesap adının yanındaki üç noktaya dokunun ve açılan menüden “Favorilere Ekle” seçeneğini seçin.


Yayımlandı

kategorisi