Evden çalışmanın daha verimli olduğu kesinleşti — Çoğumuz uzaktan çalışırken çok daha üretkeniz

Evden çalışmak, dünya genelinde insanlar arasında büyük bir ilgi görmeye devam ediyor. Yeni araştırmalar, insanların büyük çoğunluğunun (%83) ofiste ya da sahada çalışmaktan ziyade hibrit/uzaktan çalışma ortamlarında daha üretken hissettiklerini ortaya koyuyor.

Zoom’un bilgi çalışanlarına odaklanan anketi, birçok şirketin Covid sonrası uzaktan çalışma eğilimini desteklediğini doğruluyor. Liderlerin %50’si son iki yılda daha esnek çalışma tarzları uyguladıklarını ve %82’si bu esnekliğin gelecekte de devam edeceğini belirtiyor.

Mesafeye rağmen, hibrit çalışanlar bile ekiplerine ve yöneticilerine daha bağlı olduklarını bildiriyor, %82’si daha iyi bir bağ kurduklarını söylerken, yüz yüze çalışanlar arasında bu oran %72.

Teknolojiye yatırım şart Yanıt veren BT liderlerinin neredeyse tamamı (%94) kuruluşlarında yapay zeka kullandıklarını doğruluyor ve bu kişilerin %84’ü yapay zekanın verimlilik üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu belirtiyor.

Ancak, çalışanların neredeyse üçte ikisi (%64), özellikle üretken yapay zekanın işlerini yapmalarına yardımcı olduğunu kabul ederken, iş gücünün önemli bir kısmı hâlâ bu teknolojiye tamamen ikna olmuş değil.

Ankete katılanların çoğu, organizasyonlarının teknolojisi ve uzaktan çalışma araçlarının iyileştirilmesi gerektiği konusunda hemfikir, %75’i mevcut sistemin yetersiz olduğunu düşünüyor.

Zoom’un bulguları şaşırtıcı değil, zira araştırmalar sürekli olarak çalışanların uzaktan çalışma fırsatı verildiğinde daha mutlu ve daha üretken olduğunu gösteriyor.

Bir profesyonel misiniz? Bültenimize abone olun TechRadar Pro bültenine kaydolun ve işletmenizin başarılı olması için ihtiyacınız olan tüm haberleri, görüşleri, özellikleri ve rehberliği alın!

Bu ayın başlarında ABD iş yeri kültürü üzerine yapılan bir rapor, evden çalışabilen çalışanların %60 daha az işten ayrılma olasılığına, %27 daha fazla iş memnuniyetine ve %67 daha fazla çaba gösterme olasılığına sahip olduğunu ortaya koydu.

Çalışma alanlarıyla ilgili yapılan diğer araştırmalar, birçok iş yerinin araç ve teknoloji yatırımı yapması gerektiğini ortaya koydu; ofis alanlarının neredeyse üçte ikisi artık uzaktan çalışma için optimize edilmemiş durumda.


Yayımlandı

kategorisi