LG ThinQ ON Sesli Asistanla Geliyor

LG, şirketin ilk özel akıllı ev merkezi olan ThinQ ON’u duyurdu. Bu yılın başlarında CES’te tanıtılan cihaz, gelecek hafta Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenecek IFA 2024 teknoloji fuarında ilk kez görücüye çıkacak.

ThinQ ON, LG cihazları ve diğer akıllı ev cihazlarını Thread, Matter ve Wi-Fi üzerinden bağlayıp kontrol edebilen bir AI destekli merkezdir. LG’nin ThinQ akıllı ev platformunda çalışan bu cihaz, kullanım alışkanlıklarınızı öğrenmek, cihazlarınızı izlemek ve bağlı cihazların sesli kontrolünü sağlamak için LG’nin “Affectionate Intelligence” teknolojisini kullanır.

İlgili Akıllı ev merkezleri: nedir ve neden birine ihtiyacınız var?

LG ThinQ ON, küçük, dairesel ve beyaz bir merkez olarak aynı zamanda LG’nin AI sesli asistanıyla entegre bir akıllı hoparlördür. Şirket, bu asistanın doğal dili anlayabileceğini, bağlamı yorumlayabileceğini ve kullanıcı tercihlerini öğrenebileceğini belirtiyor. LG’nin AI çipsetiyle güçlendirilmiş olan bu merkez, gelecekteki genişlemeler düşünülerek tasarlandı.

ThinQ ON, LG’nin yeni akıllı ev merkezi olarak karşımıza çıkıyor. ThinQ ON, LG’nin yeni akıllı ev merkezi. Görsel: LG

Çoğu akıllı ev merkezi gibi, ON da bağlı cihazların ayarlarını kontrol etmenize, izleme yapmanıza ve LG’nin ThinQ uygulaması aracılığıyla akıllı ev otomasyonları oluşturmanıza olanak tanıyacak.

ThinQ ON, Matter sertifikalıdır ve LG, cihazın “Wi-Fi ve Thread” dahil olmak üzere çeşitli ağ bağlantı seçeneklerini destekleyeceğini söylüyor. Ayrıca geniş bir yelpazedeki LG cihazlarıyla ve “diğer üreticilerin artan sayıda cihazları ve IoT cihazlarıyla” uyumlu. Bu “artan sayıdaki” cihazların bir kısmı, LG’nin bu yılın Temmuz ayında satın aldığı, Homey Pro hub’ının üreticisi olan Athom’dan geliyor olabilir. LG, Athom’u bu yılın Temmuz ayında satın aldı, bu nedenle Homey’nin tüm entegrasyonlarının ThinQ ON’un lansmanında mevcut olması pek olası görünmüyor.

LG’nin bugüne kadar akıllı ev yaklaşımı büyük ölçüde kendi cihazlarını ve beyaz eşyalarını kontrol etmekle sınırlıydı. Bu yeni merkez, Samsung’un SmartThings akıllı ev platformuna benzer şekilde, daha sağlam bir akıllı ev platformu olma yolunda atılan ilk büyük adım olarak görülüyor.

Bu yılın başlarında LG, bazı TV’lerinin Matter destekli Google Home Hub’ları olarak çalışacağını da duyurdu. Bu sayede ThinQ uygulaması üzerinden LG, Google ve Google Home cihazlarıyla birlikte herhangi bir Matter uyumlu akıllı ev cihazını kurup kontrol edebileceksiniz.

ThinQ ON’un ne kadar maliyeti olacağı veya ne zaman piyasaya çıkacağı henüz bilinmiyor. Daha fazla bilgi için LG ile iletişime geçtik ve gelecek hafta IFA’da yeni cihazı yakından göreceğiz.


Yayımlandı

kategorisi