Pixel 9 Sahipleri Bootloader Kilidini Açmak İstemeyebilir

Pixel 9’unuzda derinlemesine bir özelleştirme denemek, bazı özelliklerin hatalı çalışmasına veya hiç çalışmamasına neden olabilir.

XDA forumlarındaki birkaç kullanıcı, Pixel 9’un yapay zeka özelliklerinin, bootloader kilidi açıldığında çalışmayı durdurduğunu belirten bir başlık açtı (Android Authority aracılığıyla). Orijinal gönderiyi paylaşan kişi, Pixel 9 Pro/Pro XL cihazlarında bootloader kullanırken Pixel Screenshots özelliğinin çalışmadığını ve cihazlarının sürekli olarak “model indiriliyor” mesajını gösterdiğini söyledi.

Kullanıcı, cihazlarını “yerel yapay zekayı devre dışı bırakarak” çalıştırmayı başardı. Ancak, Pixel Weather’ın yapay zeka raporları ve Call Notes gibi diğer özellikler de bootloader kilidi açıldığında sorun yaşıyor.

Pixel Studio ile ilgili olarak, kullanıcı başlangıçta bootloader kilidi açıkken “bir şeyler ters gitti” uyarısı aldığını belirtti. Ancak, sonraki bir düzenlemede, Pixel 9 ailesine ait herhangi bir cihaz için cihaz parmak izini PIF ile taklit etmemek veya A15 Beta parmak izine taklit etmek gerektiğini belirterek, bu sorunun çözülebileceğini ekledi.

Bootloader kilidi açılmış ve rootlanmış bir Pixel 8 Pro’ya sahip bir kullanıcının, Pixel Studio’yu çalıştırmayı başardığı, ancak kısa bir süre sonra bu özelliğin çalışmayı durdurduğu bildirildi.

Görünüşe göre, Pixel 9’un bootloader kilidini açmak, yakın zamanda tanımlanan birçok özelliğin çalışmamasına neden oluyor. Kullanıcıların, yapay zeka özellikleriyle ilgili sorun yaşıyorlarsa cihazlarının kilidini kapatıp root’u kaldırmaları en iyi seçenek gibi görünüyor.

Android Central, bu sorunlarla ilgili olarak Google’a ulaşmış durumda. Geri dönüş aldığımızda bu makaleyi güncelleyeceğiz.

5 Dakikada Uzman Olun Android dünyasında güvenilir rehberiniz Android Central’dan en son haberleri alın.

Pixel Studio uygulaması kullanılarak Google Pixel 9 Pro XL üzerinde sanat oluşturma

(Görsel kaynağı: Nicholas Sutrich / Android Central) Bir cihazı rootlamak, belirli hizmetleri (örneğin, akış hizmetleri) engelleyebilir, ancak rootlamanın faydaları da vardır. Ekran titreşimine karşı hassas olan kullanıcılar, bu duruma en iyi örneklerden biridir. Pixel 8 doğal olarak düşük 240Hz titreşim oranına sahiptir ve bu durum bazı kullanıcılarda mide bulantısı, baş ağrısı ve diğer olumsuz hislere neden olabilir. Ancak, cihazı rootlamak ve özel bir ROM yüklemek, bu frekansı değiştirmek için kodu yeniden yazmayı sağlayabilir. Android Central’dan Nicholas Sutrich, bu konuda yardım aldı ve PWM oranını 4800Hz’e yükselterek bu kötü hislerden kurtuldu.

Pixel 9’daki bu bootloader/rooting sorunlarının arkasındaki spesifik neden net değil, bu da kullanıcıları Google’ın düzeltmesi gereken bir hata olup olmadığı konusunda meraklandırıyor. Ayrıca, cihazın bootloader kilidini açma yeteneği (veya bu yeteneğin eksikliği), birçok kullanıcıyı bu konu hakkında kararsız bırakıyor.


Yayımlandı

kategorisi