Gemini özel Gems özelliği ile görsel oluşturma geliyor!

Google, bugün (28 Ağustos) itibarıyla Gemini uygulamalarında Imagen 3’ün kullanıma sunulmasıyla birkaç güncelleme yayımlıyor. Kullanıcılar, Google’ın belirttiği üzere “fotogerçekçi” ve yüksek kaliteli hayvan, nesne, bitki gibi görüntüler oluşturabilir, ancak insan görüntüleri daha sonra eklenecek. Gemini ayrıca, kullanıcıların belirli bir ihtiyaca yönelik özelleştirilmiş bir AI versiyonu oluşturmasına olanak tanıyan özel Gemler özelliğini de kazanıyor.

Google, yapay zeka modeli Gemini için bugün (28 Ağustos) görüntü oluşturma ve özel Gemler ile ilgili bazı güncellemeleri kullanıma sunuyor.

Gemini uygulamaları üzerinden yardım arayan kullanıcılar, Imagen 3 yükseltmesiyle karşılaşıyor. Google, Imagen 3’ün “yalnızca birkaç kelimeyle görüntü oluşturma konusunda yeni standart” olduğunu yineliyor. Şirket, kullanıcıların yağlı boya tabloları andıran fotogerçekçi manzaralar ve görüntüler oluşturabileceğini belirtiyor.

Ayrıca, Google, Imagen 3’ün bir kullanıcının doğal konuşmasını anlayarak, açıklamalarının arkasındaki niyeti anlama yeteneğini övüyor.

Imagen 3’ün Gemini uygulamalarındaki kullanımı, başlangıçta hayvanlar, bitkiler ve diğer nesneler üzerinde odaklanacak. Google, “önümüzdeki günlerde” insanları tanımlama ve Gemini’nin bu kişilerin görüntülerini oluşturma yeteneğini eklemeyi planladığını belirtiyor. Bu özellik, İngilizce olarak Gemini Advanced, Business ve Enterprise kullanıcıları için erken erişimde sunulacak.

Imagen 3, kullanıcılara metinden görüntü oluşturma süreci üzerinde tam kontrol sağlasa da, Google, insanlar için fotoğraf gerçekçiliğinde görüntü oluşturma veya “tanınabilir birey” yaratma konusunda sınırlamalar getirmiştir.

Özel Gemler

Son güncelleme, Gemini Advanced, Business ve Enterprise kullanıcıları için “özel Gemler” getiriyor. Basın bülteninde, bu kullanıcıların yakında özel olarak oluşturulmuş Gemini varyantlarıyla “sohbet etme ve oluşturma” sürecine başlayabilecekleri belirtiliyor. Bu, Google’ın I/O 2024 etkinliğinde tanıttığı ve kullanıcıların Gemini’yi belirli bir ihtiyaç için ince ayar yapmasına olanak tanıyan bir özellikti.

Önümüzdeki günlerde kullanıma sunuldukça, kullanıcılar Gemini için birkaç önceden oluşturulmuş özel Gem seçeneği bulacaklar. “Öğrenme Koçu” seçeneği, kullanıcıların yeni veya zor bir konuyu ilk kez öğrenirken bilgileri daha iyi anlamalarına yardımcı olurken, “Beyin Fırtınacısı” seçeneği çeşitli konularda ilham sunmayı amaçlıyor.

Diğer önceden oluşturulmuş seçenekler şunlardır:

  • Kariyer rehberi: Kariyer potansiyelinizi açığa çıkarmak için detaylı planlarla becerilerinizi geliştirin ve kariyer hedeflerinize ulaşın.
  • Yazım editörü: Yazımınızı dil bilgisi ve yapıdan genel geri bildirimlere kadar net ve yapıcı önerilerle geliştirin.
  • Kodlama ortağı: Kodlama becerilerinizi yükseltir ve projeler oluşturmanıza ve öğrenmenize yardımcı olur.

Google, Gemini için özel Gemler sunarak kullanıcıların kişiselleştirilmiş bir AI yardımcısı oluşturma şansı vermektedir.

Özellikle, özel bir Gem oluştururken mümkün olduğunca ayrıntılı olmak önemlidir. Google, kullanıcıların özel Gemini varyantına amacını ve “nasıl yanıt vermesi gerektiğini” öğretmeleri gerektiğini açıklıyor.

Kullanıcılar, masaüstü veya mobildeki Gemini uygulamasına girerek Gemler’i ve kendi Gemlerini oluşturma yeteneğini bulabilirler. Google, küresel yayılımını başlatırken çoğu dil desteklenmektedir.

Gemini’deki yenilikleri herkesten önce denemek isteyenler, Gemini Advanced veya Gemini for Workspace için kaydolabilirler.


Yayımlandı

kategorisi