Nissan, Arabayı 21 Derece Soğutabilen Boya İcat Etti

Nissan, doğrudan güneş ışığı altında bile araçları 21 derece Fahrenheit’e kadar soğutabilen yeni bir pasif soğutma boyası geliştirdi. Bu boya, park halindeki araçların içini soğutmayı iyileştirmek için tasarlandı, çünkü bütün gün güneşin altında kalan bir araca binmek sağlığınız için zararlı olabileceği gibi, aracı biraz soğutmak için klimayı maksimumda çalıştırmanız gerektiğinde aracınıza da büyük bir yük bindirir.

Neyse ki, Nissan ve diğerleri, araç içi sıcaklığı düşürmenin yollarını araştırıyor. Bu çözümlerden biri, pasif soğutma boyaları ve kaplamalarıdır. Bu kaplamalar, araca uygulanan ve güneş ışığını araçtan uzaklaştırmak için tasarlanmış çeşitli metamaddeler içeren katmanlardan oluşur.

Bu teknoloji, ısıyı araçtan uzaklaştırmaya yardımcı olur ve yapılan testler, pasif soğutma boyasının, araç doğrudan güneş ışığına maruz kaldığında bile iç sıcaklığı 21,6 derece Fahrenheit (12 derece Celsius) kadar düşürebileceğini göstermiştir. Bu, tüm faktörler göz önüne alındığında oldukça büyük bir gelişme olup, yansıtıcı bir ön cam kapağından daha etkili görünüyor.

Bu tür boya kaplamaları aslında bir süredir piyasada bulunuyor. Nihai hedef, sadece araçları soğutmakla kalmayıp, aynı zamanda şeffaf bir üst kaplama ile normal bir boya gibi sprey tabancasıyla uygulanabilen bir versiyon yaratmaktır. Elbette, Nissan’ın şu anda geliştirdiği beyaz seçeneğin dışında farklı renklerde de sunulması ideal olurdu.

Nissan’ın YouTube kanalında paylaştığı videoda, bu boyanın nasıl göründüğünü ve soğutma teknolojisinin nasıl çalıştığını daha ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz. Video, ayrıca bu boyanın soyulma, yıpranma gibi sorunlara karşı ne kadar dayanıklı olduğunu da gösteriyor. Diğerleri de kıyafetleri daha serin tutabilecek teknoloji üzerinde çalışıyor, bu yüzden yakın gelecekte çok devrim niteliğinde şeyler görebiliriz.


Yayımlandı

kategorisi