Gemini Ücretli Aboneleri İçin İki Yeni Özellik

Google, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ücretli Gemini abonelerine yeni yapay zeka özellikleri sunduğunu duyurdu. Google, Şubat ayında “tarihi yanlışlıklar” nedeniyle durdurduğu Gemini’nin görüntü oluşturucusunu düzeltmekle kalmadı, aynı zamanda OpenAI’nin GPT’lerine benzer şekilde daha küçük ve daha özel sohbet botları olan Gems’i de kullanıma sunuyor.

Google, Şubat ayının başlarında Gemini için görüntü oluşturucusunu tanıttığında, araç hemen ırksal olarak yanlı resimler üretmeye başladı ve ırksal çeşitlilik içeren Nazi figürleri ve “kurucu babalar” gibi görüntüler ortaya çıkardı.

21 Şubat’ta Google’ın X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan bir açıklamada, “Gemini’nin bazı tarihi görüntü üretim tasvirlerinde yanlışlıklar sunduğunun farkındayız” denildi. “Bu tür tasvirleri hemen geliştirmek için çalışıyoruz. Gemini’nin yapay zeka görüntü oluşturucusu geniş bir yelpazede insanları oluşturuyor. Bu genelde iyi bir şey çünkü dünya çapında insanlar bunu kullanıyor. Ancak burada hedefi kaçırıyoruz.”

Şirketin bu sorunu düzeltmesi birkaç ay sürdü, ancak Gemini artık tekrar insan görüntüleri oluşturabiliyor. Ancak bu özellik yalnızca ücretli abonelere sunuluyor. Google, başlangıç olarak bu yeteneği yalnızca Advanced, Business veya Enterprise abonelerine sunmayı planlıyor. Şirket, bu özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağını açıklamadı.

Google sözcüsü TechCrunch’a yaptığı açıklamada, “Gemini Advanced, kullanıcılarımıza en son özelliklerimize öncelikli erişim sağlıyor,” dedi. “Bu, değerli geri bildirimler toplamamıza yardımcı olurken, en çok beklenen özellikleri ilk olarak premium abonelerimize sunmamızı sağlıyor.”

Şirket ayrıca, Mayıs ayında I/O etkinliğinde ilk kez tanıtılan Gems özelliğini nihayet kullanıma sunduğunu duyurdu. Gems, ChatGPT’nin GPT’sine benzer şekilde, birkaç özel işlevi yerine getiren mini sohbet botlarıdır; örneğin bahçecilik önerileri, yemek ve beslenme ipuçları veya gezi planlama gibi. Daha küçük oldukları için, yanıtları daha büyük dil modelinin tamamını devreye sokmaktan daha hızlı bir şekilde verebiliyorlar.

Gemini Advanced, Business ve Enterprise aboneleri, yakında mobil ve masaüstü cihazlarında kendi Gems’lerini 150’den fazla ülkede ve “çoğu” dilde oluşturabilecekler.


Yayımlandı

kategorisi