Apple ve Nvidia, OpenAI’nin Yatırımcısı Olabilir

Nvidia ve Apple, ChatGPT’nin üreticisi OpenAI’nin bir sonraki yatırım turuna katkıda bulunmak için görüşmelerde bulunuyor. Bu tur, OpenAI’nin değerlemesini 100 milyar dolara çıkarabilir.

New York Times’ın kaynaklarına göre, önceki OpenAI yatırımcısı Thrive Capital, bu anlaşmayı yönetecek. (Nvidia’nın bu sürece katılımını ilk olarak Bloomberg, Apple’ın potansiyel ilgisini ise The Wall Street Journal duyurdu.) Microsoft da bu yatırım turuna katılabilir; zaten Microsoft, OpenAI’nin %49’una sahip.

OpenAI’nin sermayeye ihtiyacı var. Yıllık gelirinin bu yılın başlarında 3,4 milyar doları aştığı bildirilse de, şirketin yıl sonuna kadar AI eğitimi ve personel artırma çabaları nedeniyle 5 milyar dolar kaybetmesi bekleniyor.

OpenAI’nin her iki şirketle de bağları bulunuyor. Şirket, üretken AI modellerini ağırlıklı olarak Nvidia GPU’ları üzerinde çalıştırıyor ve eğitiyor; öte yandan Apple, bu yılın başlarında ChatGPT’yi iOS’a entegre etmek için OpenAI ile anlaşma yapmıştı. Bu entegrasyon, Apple’ın yaklaşan AI özellikleri paketi, Apple Intelligence’ın bir parçası olarak sunulacak.


Yayımlandı

kategorisi