Google Pixel 9’da Pixel Screenshots uygulamasını nasıl kullanılır?

Pixel 9 serisi için yeni bir uygulama olan Pixel Screenshots’un çıkacağı sızdırıldığında, pek fazla önemsememiştim. İlk başta bunun sadece ekran görüntülerini saklayacak bir yer olduğunu düşündüm, ancak yanılmışım. Pixel Screenshots, ekran görüntülerinizi depolamanın ötesinde, Google’ın Gemini Nano adlı cihaz içi yapay zeka motorunu kullanarak ekran görüntülerindeki bilgileri analiz ediyor ve bu bilgilere kolayca erişebilmenizi sağlıyor.

Fatura detayları ve siparişle ilgili bilgilerin ekran görüntülerini almayı alışkanlık haline getirmiştim, ancak bunları organize etmek zor oluyordu ve ihtiyaç duyduğum bilgileri bulmak için manuel olarak arama yapmam gerekiyordu. İşte Pixel Screenshots burada devreye giriyor; uygulama, ekran görüntüsünde yer alan içeriğin otomatik olarak başlığını ve özetini oluşturuyor. Eğer bir hatırlatma veya yaklaşan bir etkinlik varsa, bunu kolayca takviminize ekleyebiliyorsunuz.

Pixel 9 Pro XL’i sadece bir hafta kadar kullanmama rağmen Pixel Screenshots’un ne kadar faydalı olduğunu fark ettim. Birçok toplantı daveti alıyorum ve ekran görüntüsü alıp etkinliği takvime eklemek oldukça pratik bir özellik. Pixel Screenshots’un bir diğer güzel yanı ise içeriği düzenleyebilme özelliği; çeşitli şeyler için, örneğin kampanyalar veya siparişle ilgili bilgiler gibi, özel listeler oluşturabiliyorsunuz.

Uygulamanın en büyük avantajı, kayıtlı ekran görüntülerinde arama yapma imkanı sunması. Örneğin, birkaç ay önce aldığınız bir paketin bilgilerini veya bir sipariş numarasını bulmak istiyorsanız, Google arama motorunda yaptığınız gibi bir arama sorgusu girerek bu bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Açıkçası, Pixel Screenshots benim için tam anlamıyla bir keşif oldu ve önemli bilgileri kaydetmeyi ve daha sonra erişmeyi oldukça kolaylaştırdı.

Pixel Screenshots uygulaması nasıl indirilir?

Pixel Screenshots uygulaması sadece Pixel 9 serisi için mevcut, bu da demek oluyor ki bu serideki dört cihazdan birine sahip olmanız gerekiyor. Uygulama, Gemini Nano’nun yeni bir multimodal versiyonunu kullandığı için, Google’ın eski telefonları da dahil olmak üzere, Pixel 8 ve 8 Pro gibi cihazlarda mevcut değil.

Bu sebeple, uygulamanın diğer cihazlara gelmesi pek olası değil. APK dosyasını indirip bir Pixel olmayan cihaza yükleyebilirsiniz, ancak bu durumda cihaz gerekli donanıma sahip olmadığı için Gemini Nano modelini indiremeyecektir.

5 dakikada uzman olun

Android dünyasında güvenilir dostunuz Android Central’den en son haberleri alın.

E-posta Adresiniz Diğer Future markalarından haber ve teklifler almak için benimle iletişime geçin Güvendiğimiz iş ortakları veya sponsorlarımız adına bizden e-posta alın Bilgilerinizi göndererek, Şartlar ve Koşullar ile Gizlilik Politikası’nı kabul etmiş ve 16 yaşında veya daha büyük olduğunuzu onaylamış olursunuz.

Pixel Screenshots nasıl kullanılır?

Pixel Screenshots kullanmak oldukça kolay; uygulama çekmecesinden Screenshots uygulamasını açın, kaydedilmiş tüm ekran görüntülerinizi göreceksiniz. Herhangi bir ekran görüntüsüne dokunduğunuzda, içinde bulunan bilgileri detaylandıran otomatik olarak oluşturulmuş özeti göreceksiniz. Eğer yapılabilir bir içerik varsa — örneğin bir etkinlik — detayları takviminize eklemek için bir düğme belirecek.

Pixel 9 Pro XL üzerinde Pixel Screenshots

(Uygulama görüntü kaynağı: Android Central) Uygulamanın en iyi yönü, ekran görüntülerinde arama yapabilmesi; ekranın altındaki arama çubuğunu kullanarak sorgu girebilir ve aradığınız bilgilerle eşleşen her şeyi bulabilirsiniz. Kullanımı oldukça basit ve siparişle ilgili detayları bulmakta oldukça başarılı.

Pixel Screenshots’ta ekran görüntüleri nasıl düzenlenir?

Pixel Screenshots, ekran görüntülerinizi çeşitli kategorilerde düzenlemenizi sağlar. Örneğin, hediye fikirleri oluşturuyorsanız veya tüm fatura ve sipariş detaylarını tek bir yerde saklamak istiyorsanız, bunu kolayca yapabilirsiniz.

  1. Pixel Screenshots içindeki Koleksiyonlar alt menüsünden Artı simgesine tıklayın.
  2. Kategori adını girin.
  3. Artık bu kategoriye tüm ilgili ekran görüntülerini ekleyebilirsiniz.

Pixel 9 Pro XL üzerinde Pixel Screenshots

(Uygulama görüntü kaynağı: Android Central) Pixel Screenshots’ta hatırlatmalar nasıl ayarlanır?

Normalde hatırlatmaları ayarlamak için Any.do’yu kullanıyorum, ancak Pixel Screenshots bu konuda oldukça etkili. Yapılabilir bir e-posta için hatırlatma ayarlamam gerektiğinde, sadece bir ekran görüntüsü alıyorum ve hatırlatmayı Screenshots içinde oluşturuyorum. Kurulumu oldukça kolay:

  1. Hatırlatıcı oluşturmak istediğiniz ekran görüntüsünü açın.
  2. Zil simgesini seçin.
  3. Karşınıza dört seçenek çıkacak: Bugün Daha Sonra seçeneği bir saat sonrasına hatırlatıcı ayarlar, Yarın seçeneği 24 saat sonrasına, Gelecek Hafta ise aynı saatte bir hafta sonrasına hatırlatıcı ayarlar ve bir tarih ve saat seçme seçeneği sunulur.

Pixel 9 Pro XL üzerinde Pixel Screenshots

(Uygulama görüntü kaynağı: Android Central) 4. Tarih ve saati seçtikten sonra Kaydet’e tıklayın. 5. Zil simgesinin yanında hatırlatıcı detaylarını göreceksiniz. 6. Ayrıca ana pencerede yaklaşan tüm hatırlatmaları görebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi