Markdown Nasıl Kullanılır Discord Gönderilerinize Başlık Ekleyin

Discord mesajlarınızı daha okunabilir hale getirmek mi istiyorsunuz? Metninizi bölmek ve okunabilirliğini artırmak için başlıklar ve alt metinler kullanabilirsiniz. Ancak, başlıkları sadece metni vurgulayıp araç çubuğundan seçerek oluşturamazsınız—bunun yerine Markdown kullanmanız gerekecek.

Markdown Nedir? Markdown, destekleyen uygulamalarda metin biçimlendirmeyi kolaylaştıran basit bir dildir; buna Discord da dahildir. Örneğin, kelimeleri veya ifadeleri italik yapmak için kelimenin etrafına bir yıldız işareti koymak, kalın yapmak için ise iki yıldız işareti kullanmak gibi Markdown dilini zaten Discord’da kullanıyor olabilirsiniz.

Bu nedenle, Markdown sözdizimini kullanarak araç çubuğunun sunduğundan daha fazla biçimlendirme seçeneğini Discord mesajlarına uygulayabilirsiniz. Başlıklar ve alt metinler eklemek, kullanabileceğiniz bu ek özelliklerden sadece biridir!

Bir Sohbet Uygulamasında Neden Başlıklara İhtiyacım Var? Zamanla, Discord sadece bir mesajlaşma uygulaması olmaktan öteye geçti. Başlıklar ve diğer gelişmiş sözdizimi seçenekleri, sunuculara bir organizasyon düzeyi ve arşiv değeri katar; ayrıca, daha uzun karakter limitleri, insanların her mesajda daha fazla bilgi iletmesine olanak tanır. Mesajları daha okunabilir hale getirmek için bu, metni biçimlendirmenin bir yoludur.

Discord Mesajlarına Başlık Nasıl Eklenir? Markdown’da başlıklar, hashtag olarak da bilinen sayı işareti (#) kullanılarak yapılır. En büyük başlık boyutunu oluşturmak için aşağıdaki sözdizimini kullanırsınız:

Başlık 1

Mesajınıza ‘Enter’ tuşuna bastığınızda, başlık düzgün bir şekilde biçimlendirilecek ve metninizden belirgin şekilde daha büyük olacaktır:

Discord Başlığı ve normal metin Bu sözdizimini kullanarak üç seviyeye kadar başlık oluşturabilirsiniz; ikinci ve üçüncü başlık boyutları için sırasıyla ek bir sayı işareti ekleyin:

Başlık 2

Başlık 3

İkinci başlık, normal metinden hala daha büyüktür, üçüncü başlık boyutu ise normal kalın metne benzer.

Discord Başlıkları ve normal metin Başlık yazmadan önce bir boşluk eklemeniz gerektiğini unutmayın. Eğer Markdown sözdizimi çalışmıyorsa, sayı işaretleri ile metin arasında en az bir boşluk olduğundan emin olun.

Discord Mesajlarına Alt Metin Nasıl Eklenir? Başlıkların yanı sıra, mesajlara alt metin de ekleyebilirsiniz; bu, özellikle dipnotlar veya bağlantılar eklemeye çalışıyorsanız ve normal metin kadar yer kaplamadan yapmak istiyorsanız faydalıdır. Bunu yapmak için aşağıdaki Markdown sözdizimini kullanırsınız:

-# Alt Metin Metin alanına ‘-#’ yazdıktan sonra, başlık sözdiziminin aksine metin otomatik olarak küçülür. Mesajı görmek için ‘Enter’ tuşuna basmanıza gerek yoktur.

Discord alt metni ve normal metin Birden fazla boyutta alt metin oluşturamayacağınızı unutmayın. Ek tire veya sayı işaretleri eklemek hiçbir şeyi değiştirmez.


Yayımlandı

kategorisi