Instagram Hikayelerine Yorum Bırakma Özelliği Geliyor

Instagram, kısa süreli paylaşımlar olarak bilinen Hikayeler üzerine yorum bırakma özelliğini ekliyor. Günümüzde birçok kişinin geleneksel gönderilerden daha fazla kullandığı bu Hikayelere artık yorum yapabileceksiniz.

Daha önce, bir Instagram Hikayesine yanıt vermek yalnızca içeriği paylaşan kişiye özel bir mesaj gönderirdi. Yorum eklenmesiyle birlikte, Hikayelere daha genel bir yanıt verme yolu sunulmuş oluyor. Ancak, yorum yapma yeteneği sınırlı olacak: Yalnızca gönderiyi paylaşan kişiyi takip eden ve karşılıklı olarak takip edilen kişiler yorum bırakabilecek. Instagram, bu yeni özelliğin nasıl çalıştığını bir video ile açıklıyor.

Tıpkı Hikayeler gibi, yorumlar da geçici olacak ve 24 saat boyunca kalacak. Instagram sözcüsü Emily Norfolk, kullanıcıların paylaştıkları herhangi bir Hikaye için yorumları açma veya kapatma seçeneğine sahip olacağını belirtiyor. Hikaye sona erdikten sonra yorumların arşivlenip arşivlenmeyeceği ise henüz net değil; bu konuda Instagram’dan açıklama talep ettik.

Instagram, Reels ve Hikayeler gibi alanlara sürekli yeni özellikler ekleyerek, bu platformları yalnızca göz atılacak içerikler değil, arkadaşlarla etkileşim için kilit alanlar olarak gördüğünü ima ediyor.

Bu yaz, platform ızgara gönderilerine ve Reels’e kaybolan “notlar” (temelde yorumlar) ekleyerek arkadaşlarınızın içeriklerle nasıl etkileşime geçtiğine daha fazla dikkat çekmeyi amaçladı. Bu kaybolan notlar üç gün sonra siliniyor ve kullanıcılar, notlarını kimin görebileceğini seçebiliyor: karşılıklı takip edilen kişiler veya özel bir yakın arkadaş listesi. Geçici notlar, gönderinin üzerine yerleştirilerek arkadaşlarınızdan gelen yorumların daha belirgin olmasını sağlıyor.

Instagram ayrıca bugün, bazı gönderilerde beğenilerin artık daha belirgin şekilde, kaybolan notlardaki gibi yüzen kalpler olarak görüneceğini duyurdu.


Yayımlandı

kategorisi