Visual Studio Code 1.93 Güncellemesi: Merkezi Profiller, Geliştirilmiş GitHub Copilot ve Daha Fazlası

Visual Studio Code, Ağustos ayında yayınladığı 1.93 sürümü ile yeni özellikler kazandı. Bu sürümde, profillerin yönetimi için Merkezi Profiller Düzenleyicisi, Python eklentisinde Django birim testi desteği ve vscode.dev üzerinde JavaScript ve TypeScript için IntelliSense desteği öne çıkan yenilikler arasında yer alıyor.

Yeni Özellikler ve İyileştirmeler

Notebook diff viewer, değişmeyen hücreleri daraltma yeteneği sunuyor, klavye ile sütun boyutlandırma özelliği de erişilebilirliği artırıyor. Ayrıca, Kaynak Kontrol Grafik Görünümü, grafiği gizleme, daraltma veya taşıma özellikleriyle ana paneldeki bilgi yükünü azaltmayı sağlıyor.

GitHub Copilot için yapılan önemli iyileştirmeler arasında daha iyi test oluşturma, geliştirilmiş satır içi sohbet ve deneysel özel kod üretim talimatları bulunuyor. Artık kullanıcılar, önceki sohbet oturumlarına erişebiliyor ve bu oturumları tarih sırasına göre düzenlenmiş şekilde yeniden adlandırabiliyorlar.

ECMAScript Modüllerine Geçiş

Platform ayrıca, tam ECMAScript Modülleri (ESM) benimsemesine doğru ilerliyor. ESM özellikli Insider sürümlerinin Eylül 2024’te, Stable sürümünün ise Ekim 2024’te yayınlanması bekleniyor. Bu güncellemeler, mevcut AMD yükleme sisteminin yerini alacak.


Yayımlandı

kategorisi