Arabalar İçin Uyarlanmış Tren Hız Sinyalizasyonu

Arabalar İçin Uyarlanmış Tren Hız Sinyalizasyonu

Araçlar için tasarlanan sistemlerin en büyük zorluklarından biri, sürücülerin birçok trafik işaretini tanıyıp, okuyup ve tepki vermek zorunda olmasıdır. Bu karmaşık yapı, sürekli dikkat isteyen, monoton ve yüksek risk taşıyan bir görevi ifade eder. İnsanlar, bu gibi sürekli dikkat isteyen görevlere çok da uygun değillerdir. Neyse ki modern GPS cihazları, bazı dikkat sorunlarını çözebilir. Hız sınırlarını gösterebilir ve anlık yol durumu hakkında bilgi verebilirler.

Trenlerde Hız Kontrolünün Çözümleri

Trenler, bu sorunları çok önceden çözmüştür. Tren meraklıları [Philo] ve [Tris], bir tren hız göstergesini ele geçirerek, bunu kendi arabalarında kullanmayı başardılar.

Kırmızı Hat’tan Gelen Bir Hız Göstergesi

Bu hız göstergesi, Boston’daki Massachusetts Bay Transportation Authority (MBTA) tarafından işletilen Kırmızı Hat trenlerinden alınmıştır. Trenler, bulundukları hattaki hızlarını doğru şekilde ayarlamak ve diğer trenlerle çarpışmaktan kaçınmak için çeşitli yöntemler kullanır. Bu hız göstergesi, o sistemin bir parçasıdır. [Philo] ve [Tris], hız göstergesini tersine mühendislikle yeniden çalıştırarak, Arduino, G/Ç genişletici ve transistörler yardımıyla araçlarına entegre etmeyi başardılar.

Denemeler ve Sonuç

İlk denemeler güç kaynağı sorunları ve aracın OBD-II portuyla entegrasyon hataları yüzünden zorluydu. Ancak, hız tahmini için GPS kullanmayı da denediler ve birkaç test sürüşü sonrasında hız göstergesini bir araba hız ölçerine dönüştürdüler. Bu proje, yeni ve eski teknolojilerin başarılı bir şekilde birleştirilmesine güzel bir örnek oldu.


Yayımlandı

kategorisi