Bluesky’a Video Paylaşma Özelliği Geldi

Merkeziyetsiz X alternatifi Bluesky, şimdi video paylaşım özelliğini sunuyor!

Platformun Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, masaüstü sitesi ve mobil uygulaması üzerinden 60 saniyeye kadar kısa videolar paylaşabiliyorsunuz.

Videolar varsayılan olarak otomatik oynatılacak, ancak Bluesky ayarlar menüsünden bu özelliği kapatma imkanı sunuyor. Videolarınıza altyazı ekleyebilir ve yetişkin içeriği gibi etiketler uygulayabilirsiniz. Bluesky’ın video özelliğinin bazı sınırlamaları da var; platform günde en fazla 25 video yüklemesine (veya 10 GB video) izin verecek.

Bluesky’ı zararlı içerikten veya spam’den korumak için, kullanıcıların video göndermeden önce e-posta adreslerini doğrulamaları gerekecek. Bluesky ayrıca, topluluk kurallarını tekrar tekrar ihlal eden kişilerin video gönderme yetkisini de alabilir. Platform, yasadışı içerik veya uyarı gerektiren medya için Hive adlı bir yapay zeka moderasyon çözümü ve çocuk cinsel istismarıyla mücadele eden kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Thorn’u da kullanacak.

Masaüstü sitesinde Bluesky’ı yenileyerek veya mobil uygulamayı 1.91 sürümüne güncelleyerek video paylaşım özelliğine erişip erişemediğinizi görebilirsiniz. Bluesky bu özelliği kademeli olarak kullanıma sunuyor, bu nedenle hemen göremeyebilirsiniz.

Bluesky’a video özelliğinin eklenmesi, X ile merkeziyetsiz platform arasındaki giderek kapanan boşluğu dolduruyor. Bu hamle, sporseverler, meme paylaşanlar ve haber kuruluşlarının platform genelinde video içeriği paylaşmasına olanak sağlayarak Bluesky topluluğunun genişlemesine yardımcı olmalı.


Yayımlandı

kategorisi