AirPods Pro 2’ye Gelen Beş Yeni Özellik (Nasıl Güncellenir)

iOS 18 ve AirPods Pro 2 Yenilikleri

iOS 18 çok yakında geliyor: iPhone’unuzu güncellediğinizde, ana ekranınızı tamamen özelleştirebilecek, Android kullanıcılarıyla mesajlaşmayı daha keyifli hale getirecek ve yeni bir parola yöneticisi uygulamasına erişebileceksiniz. (Apple Intelligence, iOS 18.1 ile sunulacak.)

Eğer AirPods Pro 2 kulaklıklarınız varsa, iOS 18’e geçtiğinizde beş yeni özellikle karşılaşacaksınız. Ancak bu özellikleri denemek için AirPods’larınızın da güncellenmesi gerekiyor. Apple bu hafta AirPods güncellemesini yayınladı, yani eğer iOS 18’in erken sürümünü kullanıyorsanız, bu yenilikleri hemen deneyebilirsiniz.

AirPods Pro 2’ye Gelen Yeni Özellikler

Siri’yi sesinizle kontrol edebilmek yıllardır mümkün, ancak yapılan bu güncellemeyle artık Siri’yi baş hareketlerinizle de kontrol edebileceksiniz. Başınızı sallayarak onay verebilir, yan tarafa doğru sallayarak gelen bir çağrıyı reddedebilirsiniz. Örneğin, bir mesajı Siri’ye dikte ettiğinizde, başınızı sallayarak gönderilmesini onaylayabilirsiniz. Eğer bir çift AirPods Pro 2‘ye sahip olsaydım, bu özellik için heyecanlanırdım: Özellikle kamusal alanda Siri ile etkileşim kurmanın daha kolay hale gelmesi oldukça kullanışlı olabilir.

Ayrıca bu AirPods’lar için gelen Ses İzolasyonu özelliği sayesinde, telefon görüşmesi yaptığınızda karşı tarafın sizi daha net duyması sağlanacak. iOS ve macOS cihazlarında yerleşik Ses İzolasyonu modları zaten bulunuyordu, ancak bu özellik artık AirPods Pro 2’ye de ekleniyor. Bu özellik, AirPods 4 kulaklıklarında da kullanılabilecek.

Geriye kalan üç özellik ise tamamen oyun deneyimiyle ilgili: Geliştiriciler, oyunlarına Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses ekleyebilecekleri yeni bir API’ye erişim sağlayacaklar. Bu özellik, oyun oynarken AirPods Pro 2 ile daha gerçekçi bir ses deneyimi sunmayı vaat ediyor. Benim için bu, oyun oynarken seslerin daha etkileyici hale gelmesi anlamına geliyorsa oldukça iyi bir özellik. Bu özellik ayrıca AirPods 3 ve daha yeni modeller, tüm AirPods Pro modelleri ve AirPods Max ile de çalışacak.

Bunun yanı sıra, Apple, canlı yayın sırasında ya da arkadaşlarınızla iletişim kurarken yüksek kaliteli ses için gecikmeyi azaltmış durumda (artık 16 bit, 48 kHz’e kadar). Oyun oynarken ve arkadaşlarınızla sohbet ederken ses kalitesi de yine 16 bit, 48 kHz olarak yükseltilmiş durumda.

Eski bir AirPods Pro ve AirPods Max sahibi olarak, bu özelliklerin çoğunun yeni modellerle sınırlı kalması biraz üzücü. Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses özelliğini oyunlarda kullanma ihtimalim düşük, ancak baş hareketleriyle Siri’yi kontrol edebilmek ve Ses İzolasyonu gerçekten harika olurdu.

AirPods Firmware Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Bu özellikleri denemek için iOS 18 veya macOS Sequoia‘yı çalıştırıyor olmanız gerekiyor. Bu güncellemeler 16 Eylül Pazartesi günü yayınlanacak, yani çok beklemenize gerek kalmayacak. Ancak, Apple bu işletim sistemlerinin release candidate (RC) sürümünü yayınladı: RC, genellikle yazılımın son sürümü olarak kabul edilir ve önemli bir sorun çıkmadıkça bu sürüm üzerinde bir değişiklik yapılmaz. Dolayısıyla, RC’yi cihazınıza kurmak, tipik beta sürümlerine kıyasla çok daha düşük bir risk taşır. Bu özellikleri erkenden denemek isterseniz, RC sürümünü uyumlu iPhone veya Mac’inize hemen yükleyebilirsiniz.

Buradan sonra AirPods Pro 2‘nizi güncellemeniz gerekecek. Ancak, bunu yapmak düşündüğünüz kadar kolay değil. Apple, kullanıcıların AirPods yazılımını manuel olarak güncellemesine izin vermiyor. Diğer yazılım güncellemelerinden farklı olarak, bu güncelleme kendiliğinden gerçekleşiyor. Küçük güncellemeler için bu sorun teşkil etmeyebilir, ancak yeni özellikleri denemek istediğinizde AirPods’ları kendiniz güncelleyememeniz biraz garip.

İnternette, AirPods güncellemelerini zorlamak için çeşitli yöntemler bulabilirsiniz, ancak genellikle AirPods’lar şarj kutularındayken ve Apple cihazınıza bağlı olduklarında güncellenirler. Kulaklıklarınızı kutularına koyun, iPhone’unuza bağlayın ve kutunun kapağını açıp kapatın. AirPods’larınızın güncellenip güncellenmediğini görmek için Ayarlar‘a gidip AirPods’larınıza dokunun ve Hakkında bölümündeki sürüm numarasına bakın. Yeni firmware sürümü 7A294, önceki sürüm ise 6F8 olarak görünecektir.

Hangi AirPods modeline sahip olduğunuzdan emin değilseniz, Hakkında bölümündeki model numarasını kontrol edin ve bu bilgiyi Apple destek sayfasındaki liste ile karşılaştırın. Eğer bir çift AirPods Pro 2‘ye sahipseniz, model numaraları A2931, A2699, A2698, A3047, A3048 veya A3049 olacaktır. Alternatif olarak, kutunuza bakabilirsiniz: İkinci nesil AirPods Pro’da bir yanda kordon halkası ve alt kısımda hoparlör bulunur, ayrıca USB-C portuna sahip olabilir. Birinci nesil kutu ise Lightning portuna sahip olup hoparlör veya kordon halkası içermez.


Yayımlandı

kategorisi