Razer BlackWidow V4 Pro Klavye İncelemesi

Razer, geçtiğimiz hafta RazerCon’da birçok yeni ürününü tanıttı. İnanın bana, etkinlik iki saat boyunca dolu dolu geçti. Ancak, beni en çok etkileyen ürünlerden biri BlackWidow V4 Pro 75% klavyesi oldu. Etkinlikten günler sonra bile iş arkadaşımı telefonumdaki tüm fotoğraflarına bakması için zorladım.

BlackWidow V4 Pro 75%’nin Özellikleri

BlackWidow V4 Pro 75%, kablosuz, hot-swappable yani anahtarlarını ve tuş başlıklarını değiştirebileceğiniz bir oyuncu klavyesi. Ayrıca üzerinde bir OLED ekran bulunuyor. Bu, Razer’ın hot-swappable özelliğine sahip ilk klavyesi değil. Bir önceki model olan BlackWidow V4, kablolu bir klavyeydi ve bu özellik Razer tarafından o modelde tanıtılmıştı. OLED ekran ise Razer’ın rakiplerinden bir yenilik değil. SteelSeries Apex Pro bu özelliği daha önce sunmuştu.

HyperSpeed ve HyperPolling Teknolojisi

Yeni BlackWidow V4 Pro 75%, Razer’ın kendine has HyperSpeed ve 4K Hz HyperPolling teknolojilerini de barındırıyor. Cihazdaki Chroma RGB aydınlatma, Razer klavyelerinde sıklıkla görülen bir standart. Her bir tuş için ayrı ayrı aydınlatma ve çift taraflı alt aydınlatma sunuyor. Razer Chroma uygulaması ile aydınlatmayı kişiselleştirebilir ve farklı aydınlatma profilleri oluşturabilirsiniz. Ayrıca klavyenin alt kısmına manyetik olarak takılan yumuşak peluş deri kaplı bir bilek desteği de bulunuyor.

OLED Ekran ve Komut Kadranı

OLED ekran, klavyenin sağ köşesinde bulunan Komut Kadranı’nın yanında yer alıyor. Bu kadran ile ayarlar arasında gezinebilir ve yaptığınız işlemleri ekranda görebilirsiniz. Ayrıca bilgisayar ya da klavye ile ilgili istatistikleri hızlıca kontrol etmek ve anlık olarak klavyenin RGB aydınlatma veya polling hızı gibi ayarlarını değiştirmek mümkün.

Çoklu Bağlantı Özelliği

BlackWidow V4 Pro 75%, aynı anda üç cihaza kadar kablosuz bağlantı sağlayabiliyor ve şarj olurken bile bu bağlantıyı sürdürebiliyor. Ancak, cihazın Power Saving Mode yani güç tasarrufu modunu açtığınızda OLED ekran ve RGB aydınlatma kapanıyor, Razer Synapse uygulaması ile olan bağlantı duraklatılıyor. Bu modda cihaz, tam 2.100 saat çalışabiliyor.

Kişiselleştirilebilir Anahtarlar

Razer’ın bu klavyesi, kendi Orange Tactile Switches Gen-3 anahtarları ile geliyor, ancak bu anahtarlar hem 3 pin hem de 5 pin mekanik anahtarlarla değiştirilebilir. Bu klavye, klavye kişiselleştirme üzerine YouTube kanalı olan birkaç içerik üreticisine gönderilmiş ve bu kişilerin bazıları demo etkinliğinde sonuçlarını sergilemişti. Farklı tasarımların çeşitliliğini görmek gerçekten çok ilginçti. Hot-swappable bir klavyenin sunduğu kişiselleştirme olanakları sınırsız.

Fiyat ve Satış Tarihi

Razer BlackWidow V4 Pro 75%, Razer’ın internet sitesinde ve mağazalarında ön siparişe açıldı. Fiyatı 300 dolar ve 24 Eylül’de satışa sunulacak.


Yayımlandı

kategorisi