Vakıfbank Iban Numarasindan Hesap Numarasi Bulma

Vakıfbank IBAN’dan Hesap Numarası Bulma

Vakıfbank IBAN’dan hesap numarası bulma, Vakıfbank müşterisi olmayanların veya kendi hesap numaralarını hatırlayamayanların sıklıkla karşılaştığı bir problemdir. Bu sorunu çözmek için birkaç farklı yöntem mevcuttur.

1. Vakıfbank İnternet Bankacılığı

Vakıfbank İnternet Bankacılığı’na giriş yaparak hesap numaranızı kolayca öğrenebilirsiniz. İnternet Bankacılığı’na giriş yapmak için öncelikle Vakıfbank müşterisi olmanız gerekmektedir. Müşteriyseniz, Vakıfbank internet sitesine giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan “İnternet Bankacılığı” butonuna tıklayınız. Açılan sayfada “Şifreniz Yok mu?” bağlantısına tıklayarak şifrenizi oluşturabilirsiniz. Şifrenizi oluşturduktan sonra tekrar “İnternet Bankacılığı” butonuna tıklayarak giriş yapınız.

Giriş yaptıktan sonra sol menüden “Hesaplar” sekmesine tıklayınız. Açılan sayfada hesaplarınızın listesini göreceksiniz. Hesap numarasını öğrenmek istediğiniz hesabı seçerek “Detay” butonuna tıklayınız. Açılan sayfada hesap numaranızı görebilirsiniz.

2. Vakıfbank Mobil Bankacılık

Vakıfbank Mobil Bankacılık’ı kullanarak da hesap numaranızı öğrenebilirsiniz. Mobil Bankacılık’ı kullanmak için öncelikle Vakıfbank müşterisi olmanız gerekmektedir. Müşteriyseniz, Vakıfbank mobil uygulamasını telefonunuza indirdikten sonra açın. Açılan sayfada “Giriş Yap” butonuna tıklayınız. Açılan sayfada “Şifreniz Yok mu?” bağlantısına tıklayarak şifrenizi oluşturabilirsiniz. Şifrenizi oluşturduktan sonra tekrar “Giriş Yap” butonuna tıklayarak giriş yapınız.

Giriş yaptıktan sonra alt menüden “Hesaplar” sekmesine tıklayınız. Açılan sayfada hesaplarınızın listesini göreceksiniz. Hesap numarasını öğrenmek istediğiniz hesabı seçerek “Detay” butonuna tıklayınız. Açılan sayfada hesap numaranızı görebilirsiniz.

3. Vakıfbank Müşteri İletişim Merkezi

Vakıfbank Müşteri İletişim Merkezi’ni arayarak da hesap numaranızı öğrenebilirsiniz. Müşteri İletişim Merkezi’ni aramak için 0850 222 0 724 numaralı telefonu kullanabilirsiniz. Müşteri temsilcisine bağlandıktan sonra hesap numaranızı öğrenmek istediğinizi belirtiniz. Müşteri temsilcisi size hesap numaranızı verecektir.

4. Vakıfbank ATM’leri

Vakıfbank ATM’lerini kullanarak da hesap numaranızı öğrenebilirsiniz. ATM’ye kartınızı taktıktan sonra “Hesap İşlemleri” menüsüne giriniz. Açılan sayfada “Hesap Bilgileri” seçeneğini seçiniz. Açılan sayfada hesap numaranızı görebilirsiniz.

5. İnternet Üzerinden Sorgulama

Vakıfbank’ın internet sitesinden de hesap numaranızı öğrenebilirsiniz. Bunun için Vakıfbank’ın internet sitesine girdikten sonra “Banka Bilgileri Sorgulama” sekmesine tıklayınız. Açılan sayfada “IBAN Sorgulama” seçeneğini seçiniz. Açılan sayfada IBAN numarasını girdikten sonra “Sorgula” butonuna tıklayınız. Sorgulama sonucunda hesap numaranızı görebilirsiniz.

IBAN Numarasından Hesap Numarası Bulma

Vakıfbank IBAN numarasından hesap numarasını bulmak için IBAN numarasının son 16 hanesini kullanabilirsiniz. IBAN numarasının ilk 2 hanesi ülke kodunu, sonraki 2 hanesi kontrol kodunu, sonraki 4 hanesi bankanın kodunu, sonraki 2 hanesi şube kodunu, sonraki 4 hanesi hesap numarasını temsil eder.

Örneğin, TR12 0006 2000 0123 4567 8901 IBAN numarası için hesap numarası 12345678901’dir.

Sonuç

Vakıfbank IBAN’dan hesap numarası bulmak için yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanabilirsiniz. Hangi yöntemi kullanacağınız sizin tercihinize bağlıdır.


Yayımlandı