Şirinevler Metrobüs Durağı

Şirinevler Metrobüs Durağı

Konum ve Erişim

Şirinevler Metrobüs Durağı, İstanbul’un Bahçelievler ve Bakırköy ilçeleri sınırlarında, Mahmutbey Caddesi üzerinde yer almaktadır. Durak, Bahçelievler’in Şirinevler Mahallesi ile Bakırköy’ün Ataköy 7-8-9-10. Kısım Mahallesi arasında bulunmaktadır.

Metrobüs durağına en yakın toplu taşıma durakları şunlardır:

  • Şirinevler Metrobüs Durağı (Otobüs)
  • Şirinevler Metrobüs Durağı (Metro)
  • Şirinevler Metrobüs Durağı (Tramvay)

Metrobüs Durağı

Şirinevler Metrobüs Durağı, İstanbul’un en işlek metrobüs duraklarından biridir. Duraktan Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt, Bahçelievler, Bakırköy, Zeytinburnu, Topkapı, Aksaray, Fatih, Beyazıt, Cevizlibağ, Merter, Zeytinburnu, İncirli, Bahçelievler, Yenibosna, Ataköy, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu ve Söğütlüçeşme yönlerine metrobüs seferleri yapılmaktadır.

Durakta, metrobüs seferlerinin yanı sıra, otobüs, metro ve tramvay hatlarına da entegre aktarma imkanı bulunmaktadır.

Metrobüs Durağı’nın Önemi

Şirinevler Metrobüs Durağı, İstanbul’un önemli ulaşım noktalarından biridir. Duraktan, İstanbul’un birçok merkezi noktasına metrobüs ile kolayca ulaşılabilmektedir.

Durak, aynı zamanda, Bahçelievler ve Bakırköy ilçelerinin de önemli bir ulaşım merkezidir. Duraktan, ilçelerin birçok mahallesine otobüs, metro ve tramvay ile kolayca ulaşılabilmektedir.

Metrobüs Durağı’nın Çevresi

Şirinevler Metrobüs Durağı’nın çevresinde, birçok önemli kurum ve kuruluş bulunmaktadır. Durağın yakınında, Bahçelievler Belediyesi, Bahçelievler Kaymakamlığı, Bahçelievler Merkezefendi Devlet Hastanesi, Bahçelievler Kültür Merkezi, Bahçelievler Sanat Merkezi, Bahçelievler Kapalı Spor Salonu, Bahçelievler Yüzme Havuzu, Bahçelievler Belediyesi Nikah Sarayı, Bahçelievler Belediyesi Atatürk Parkı, Bahçelievler Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Parkı, Bahçelievler Belediyesi Şirinevler Parkı, Bahçelievler Belediyesi Ataköy Parkı, Bahçelievler Belediyesi Kocasinan Parkı, Bahçelievler Belediyesi Osmaniye Parkı, Bahçelievler Belediyesi Yeşilyurt Parkı gibi kurumlar ve kuruluşlar bulunmaktadır.

Metrobüs Durağı’nın Geleceği

Şirinevler Metrobüs Durağı, İstanbul’un hızla gelişen bir bölgesi olan Bahçelievler ve Bakırköy ilçelerinin önemli bir ulaşım merkezi olmaya devam etmektedir. Durağın, önümüzdeki yıllarda, daha da önem kazanması beklenmektedir.

Metrobüs Durağı’na Nasıl Gidilir?

Otobüs ile

Şirinevler Metrobüs Durağı’na, İstanbul’un birçok ilçesinden otobüs ile ulaşılabilmektedir. Durağa en yakın otobüs durakları şunlardır:

  • Şirinevler Metrobüs Durağı (Otobüs)

Metro ile

Şirinevler Metrobüs Durağı’na, M1B Yenikapı-Bahçelievler-Tuzla Metro Hattı ile ulaşılabilmektedir. Durağa en yakın metro istasyonu şunlardır:

  • Şirinevler Metrobüs Durağı (Metro)

Tramvay ile

Şirinevler Metrobüs Durağı’na, T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı ile ulaşılabilmektedir. Durağa en yakın tramvay durağı şunlardır:

  • Şirinevler Metrobüs Durağı (Tramvay)

Yayımlandı

kategorisi