Stada Giriş Şartları

Stada Giriş Şartları

Stada giriş şartları, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenmektedir. Bu şartlar, COVID-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla zaman zaman güncellenmektedir.

2023-2024 sezonunda stadyumlara giriş şartları şu şekildedir:

  • 12 yaşını tamamlamış tüm seyirciler, HES kodu ve aşı kartı veya PCR testi sonucu ile stadyuma girebilir.
  • Aşı takvimini tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren stadyuma girebilir.
  • Covid-19 geçirmiş kişiler ise, izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile stadyuma girebilir.
  • 12 yaşını tamamlamış ve henüz aşı takvimini tamamlamamış kişiler, müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırması ve test sonucunun negatif olması şartıyla stadyumlara girebilir.
  • Kombine bilet sahibi olan 12 yaşını tamamlamış ve henüz aşı takvimini tamamlamamış kişiler, müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırması ve test sonucunun negatif olması şartıyla stadyumlara girebilir.

HES kodu nasıl alınır?

HES kodu, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve kişinin sağlık durumunu gösteren bir koddur. HES kodunu almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. E-Devlet’e giriş yapın.
  2. “HES Kodu Üret” seçeneğine tıklayın.
  3. Gerekli bilgileri girin ve “Oluştur” seçeneğine tıklayın.

Aşı kartı nasıl alınır?

Aşı kartını, e-Nabız uygulamasından veya e-Devlet üzerinden alabilirsiniz.

PCR testi nasıl yaptırılır?

PCR testi yaptırmak için, herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurabilirsiniz. PCR testi ücreti, sağlık kuruluşuna göre değişmektedir.

Stada girişlerde dikkat edilecekler

Stada girişlerde aşağıdaki kurallara uyulması gerekmektedir:

  • Maske takmak zorunludur.
  • Sosyal mesafeye uyulmalıdır.
  • El hijyeni sağlanmalıdır.
  • İçecek ve yiyeceklerin dışarıdan sokulması yasaktır.

Stada giriş şartlarının güncellenmesi

Stada giriş şartları, COVID-19 salgınının seyrine göre zaman zaman güncellenmektedir. Bu nedenle, stadyuma gitmeden önce güncel şartları kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Stada giriş şartlarının detaylı açıklaması

12 yaşını tamamlamış tüm seyirciler, HES kodu ve aşı kartı veya PCR testi sonucu ile stadyuma girebilir.

Bu maddeye göre, stadyumlara giriş yapmak isteyen tüm seyircilerin 12 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. Ayrıca, seyircilerin HES koduna ve aşı kartına veya PCR testi sonucuna sahip olması gerekmektedir.

Aşı takvimini tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren stadyuma girebilir.

Bu maddeye göre, aşı takvimini tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren stadyuma girebilir. Örneğin, 2 Ağustos 2023 tarihinde 2. doz aşısını olan bir kişi, 16 Ağustos 2023 tarihinden itibaren stadyuma girebilir.

Covid-19 geçirmiş kişiler ise, izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile stadyuma girebilir.

Bu maddeye göre, Covid-19 geçirmiş kişiler, izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile stadyuma girebilir. Örneğin, 2 Ağustos 2023 tarihinde Covid-19 teşhisi konan bir kişi, 2 Şubat 2024 tarihine kadar stadyuma girebilir.

12 yaşını tamamlamış ve henüz aşı takvimini tamamlamamış kişiler, müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırması ve test sonucunun negatif olması şartıyla stadyumlara girebilir.

Bu maddeye göre, 12 yaşını tamamlamış ve henüz aşı takvimini tamamlamamış kişiler, müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırması ve test sonucunun negatif olması şartıyla stadyumlara girebilir. Örneğin, 1 Ağustos 2023 tarihindeki bir maça girmek isteyen 12 yaşındaki bir kişi, 28 Temmuz 2023 tarihinden sonra PCR testi yaptırması


Yayımlandı