Yeni Kimlik Cüzdan No Nerede

Yeni Kimlik Cüzdan No Nerede Yazar?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, 2016 yılında yürürlüğe giren ve eski nüfus cüzdanlarının yerini alan yeni kimlik kartıdır. Yeni kimlik kartları, çipli yapısı ve sahip olduğu güvenlik özellikleri ile daha güvenli ve kullanışlıdır.

Yeni kimlik kartlarında yer alan bilgiler, eski nüfus cüzdanlarına göre değişiklik göstermiştir. Cüzdan numarası, eski nüfus cüzdanlarında yer alan ve bazı işlemlerde ihtiyaç duyulan bir bilgidir. Yeni kimlik kartlarında ise cüzdan numarası yerine seri numarası yer almaktadır.

Yeni Kimliklerde Cüzdan Numarası

Eski nüfus cüzdanlarında yer alan cüzdan numarası, 6 haneli bir sayıdır. Cüzdan numarası, nüfus cüzdanınızın teslim edildiği tarihten itibaren değişmez. Cüzdan numarası, bazı işlemlerde ihtiyaç duyulan bir bilgidir. Örneğin, banka hesabı açarken, pasaport başvurusu yaparken veya ehliyet sınavına girerken cüzdan numaranızın sorulması mümkündür.

Yeni kimlik kartlarında ise cüzdan numarası yerine seri numarası yer almaktadır. Seri numarası, 9 haneli bir sayıdır. Seri numarası, nüfus cüzdanınızın seri numarasıdır. Seri numarası, cüzdan numarasının yerine kullanılmaktadır.

Yeni Kimliklerde Seri Numarası Nerede Yazar?

Yeni kimlik kartlarında seri numarası, kimliğin ön yüzünde yer almaktadır. Seri numarası, fotoğrafın altında, doğum tarihi bilgisinin hemen yanında yer almaktadır. Seri numarası, 9 haneli bir sayıdır. Seri numarasının ilk 6 hanesi rakamdan, son 3 hanesi ise harften oluşmaktadır.

Yeni Kimliklerde Cüzdan Numarasını Öğrenmek

Eski nüfus cüzdanınızı yeni kimlik kartıyla değiştirdiyseniz, cüzdan numaranızı öğrenmenin birkaç yolu vardır.

  • e-Devlet üzerinden öğrenme: e-Devlet şifreniz ile e-Devlet Kapısı’na giriş yapabilirsiniz. Ardından “Kimlik Bilgilerim” sekmesine tıklayarak cüzdan numaranızı öğrenebilirsiniz.
  • Aile Nüfus Cüzdanı üzerinden öğrenme: Aile nüfus cüzdanınız varsa, cüzdan numaranızı aile nüfus cüzdanınızdan öğrenebilirsiniz.
  • Nüfus Müdürlüğü’ne başvurarak öğrenme: Nüfus Müdürlüğü’ne giderek cüzdan numaranızı öğrenebilirsiniz.

Yeni Kimliklerde Seri Numarasını Öğrenmek

Yeni kimlik kartınızdaki seri numarasını öğrenmek için birkaç yol vardır.

  • Kimliğinizi kontrol ederek öğrenme: Kimliğinizi kontrol ederek seri numaranızı öğrenebilirsiniz. Seri numarası, kimliğin ön yüzünde, fotoğrafın altında, doğum tarihi bilgisinin hemen yanında yer almaktadır.
  • e-Devlet üzerinden öğrenme: e-Devlet şifreniz ile e-Devlet Kapısı’na giriş yapabilirsiniz. Ardından “Kimlik Bilgilerim” sekmesine tıklayarak seri numaranızı öğrenebilirsiniz.
  • Nüfus Müdürlüğü’ne başvurarak öğrenme: Nüfus Müdürlüğü’ne giderek seri numaranızı öğrenebilirsiniz.

Sonuç

Eski nüfus cüzdanlarında yer alan cüzdan numarası, yeni kimlik kartlarında seri numarası ile değiştirilmiştir. Seri numarası, cüzdan numarasının yerine kullanılmaktadır. Yeni kimlik kartlarında seri numarasını öğrenmek için birkaç yol vardır.


Yayımlandı