Kimlik Için Hangi Bankalara Para Yatırılıyor

Kimlik için hangi bankalara para yatırılıyor?

Kimlik için para yatırılabilen bankalar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM) ile anlaşmalı olan bankalar olup, bu bankaların şubelerinden, ATM’lerinden veya internet bankacılığı üzerinden kimlik ücreti yatırmak mümkündür.

NVİGM ile anlaşmalı olan bankalar şunlardır:

  • Akbank
  • Aktif Yatırım Bankası
  • Albaraka Türk Katılım Bankası
  • Alternatifbank
  • Anadolubank
  • Arap Türk Bankası
  • Citibank
  • Denizbank
  • Türk Ekonomi Bankası
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Türkiye Garanti Bankası
  • Türkiye Halk Bankası

Bu bankaların şubelerinden kimlik ücreti yatırmak için, “T.C. Kimlik Kartı, Pasaport, Sürücü Belgesi Ödemesi” adı altında bir ödeme seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneği seçerek, kimlik ücretini yatırmak istediğiniz belgeyi seçmeniz ve kimlik numaranızı ve ad soyad bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

ATM’lerden kimlik ücreti yatırmak için, “Ödemeler” menüsünden “Devlet ve Maliye” seçeneğini seçmeniz ve “T.C. Kimlik Kartı, Pasaport, Sürücü Belgesi Ödemesi” seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Bu seçeneği seçerek, kimlik ücretini yatırmak istediğiniz belgeyi seçmeniz ve kimlik numaranızı ve ad soyad bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

İnternet bankacılığı üzerinden kimlik ücreti yatırmak için, “Ödemeler” menüsünden “Devlet ve Maliye” seçeneğini seçmeniz ve “T.C. Kimlik Kartı, Pasaport, Sürücü Belgesi Ödemesi” seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Bu seçeneği seçerek, kimlik ücretini yatırmak istediğiniz belgeyi seçmeniz ve kimlik numaranızı ve ad soyad bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

Kimlik ücreti

Kimlik ücreti, 2023 yılı itibarıyla 15 TL‘dir. Bu ücret, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedeli olarak iki parçadan oluşmaktadır. Değerli Kağıt Bedeli, 13 TL olup, Vakıf Hizmet Bedeli ise 2 TL‘dir.

Değerli Kağıt Bedeli, T.C. kimlik kartının, pasaportun ve sürücü belgesinin üretiminde kullanılan malzemelerin maliyetini karşılamaktadır. Vakıf Hizmet Bedeli ise, kimlik kartının, pasaportun ve sürücü belgesinin üretiminde görev alan kurum ve kuruluşlara yapılan ödemeleri karşılamaktadır.

Kimlik ücreti yatırma işlemi

Kimlik ücreti yatırma işlemini, banka şubesi, ATM veya internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Banka şubesi üzerinden kimlik ücreti yatırma işlemi için, şubeye giderek “T.C. Kimlik Kartı, Pasaport, Sürücü Belgesi Ödemesi” adı altındaki ödeme seçeneğini seçmeniz ve kimlik numaranızı ve ad soyad bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

ATM üzerinden kimlik ücreti yatırma işlemi için, ATM’ye giderek “Ödemeler” menüsünden “Devlet ve Maliye” seçeneğini seçmeniz ve “T.C. Kimlik Kartı, Pasaport, Sürücü Belgesi Ödemesi” seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Bu seçeneği seçerek, kimlik ücretini yatırmak istediğiniz belgeyi seçmeniz ve kimlik numaranızı ve ad soyad bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

İnternet bankacılığı üzerinden kimlik ücreti yatırma işlemi için, internet bankacılığına giriş yaptıktan sonra “Ödemeler” menüsünden “Devlet ve Maliye” seçeneğini seçmeniz ve “T.C. Kimlik Kartı, Pasaport, Sürücü Belgesi Ödemesi” seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Bu seçeneği seçerek, kimlik ücretini yatırmak istediğiniz belgeyi seçmeniz ve kimlik numaranızı ve ad soyad bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

Kimlik ücreti yatırma işleminin dikkat edilmesi gereken hususlar

Kimlik ücreti yatırma işlemini yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

  • Kimlik ücreti yatırma işlemini, kimlik kartını, pasaportu veya sürücü belgesini almak için başvuru yapmadan önce yapmanız gerekmektedir.
  • **K

Yayımlandı