Idrar Yolu Yanması Bitkisel Çözüm

İdrar Yolu Yanması Bitkisel Çözümler

İdrar yolu yanması, idrar yaparken hissedilen ağrı ve yanma hissidir. İdrar yolu enfeksiyonu (İYE), idrar yolu yanmasının en yaygın nedenidir. İYE, idrar yollarının herhangi bir yerinde bakteriyel enfeksiyondur. En sık idrar torbasını (mesane) ve idrar kanalını (üreter) etkiler.

İdrar yolu yanması, aşağıdakiler de dahil olmak üzere diğer birçok nedenden de kaynaklanabilir:

  • Mesane taşları
  • İltihaplı bağırsak hastalığı (IBS)
  • Vajinit
  • Prostatit
  • Şeker hastalığı
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar (CYBH)

İdrar yolu yanması için bitkisel çözümler, bu rahatsız edici semptomları hafifletmeye ve enfeksiyonla mücadele etmeye yardımcı olabilir.

Karnabahar Kürü

Karnabahar, idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan kükürt bileşikleri içerir. Karnabahar kürü, idrar yolu yanması için etkili bir bitkisel çözümdür.

Karnabahar kürü yapmak için, 1 bardak karnabaharı küçük parçalara ayırın ve 1 litre suya ekleyin. Karışımı kaynatın ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Suyu süzün ve günde 3-4 bardak için.

Soğan Suyu

Soğan, idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan antibakteriyel özelliklere sahiptir. Soğan suyu, idrar yolu yanması için etkili bir bitkisel çözümdür.

Soğan suyu yapmak için, 1 orta boy soğanı soyup ince ince doğrayın. Soğanı 1 litre suya ekleyin ve kaynatın. Suyu süzün ve günde 3-4 bardak için.

Limon

Limon, idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan sitrik asit içerir. Limon suyu, idrar yolu yanması için etkili bir bitkisel çözümdür.

Bir bardak suya 1-2 damla limon suyu ekleyin ve günde 2-3 kez için.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi, idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan asetik asit içerir. Elma sirkesi, idrar yolu yanması için etkili bir bitkisel çözümdür.

Bir bardak suya 1-2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve günde 2-3 kez için.

Maydanoz

Maydanoz, idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan antibakteriyel özelliklere sahiptir. Maydanoz, idrar yolu yanması için etkili bir bitkisel çözümdür.

1 bardak suya 1 avuç maydanoz ekleyin ve kaynatın. Suyu süzün ve günde 3-4 bardak için.

Karbonat

Karbonat, idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan bakterilerin büyümesini engellemeye yardımcı olan alkali bir maddedir. Karbonat, idrar yolu yanması için etkili bir bitkisel çözümdür.

Bir bardak suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Günde 2-3 kez için.

Yaban Mersini

Yaban mersini, idrar yolunu kaplayan hücrelerin yüzeyini kaplayarak bakterilerin yapışmasını ve çoğalmasını engellemeye yardımcı olan bir bileşik olan proantosiyanidinler içerir. Yaban mersini, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu bir etkiye sahip olduğu için, idrar yolu yanması için de etkili bir bitkisel çözümdür.

Yaban mersini suyu, kapsül veya tablet şeklinde tüketilebilir.

Kereviz Tohumu

Kereviz tohumu, idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan antibakteriyel özelliklere sahiptir. Kereviz tohumu, idrar yolu yanması için etkili bir bitkisel çözümdür.

Kereviz tohumlarını öğütün ve 1 bardak suya 1 çay kaşığı ekleyin. Karışımı kaynatın ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Suyu süzün ve günde 3-4 bardak için.

Bitkisel Çözümlerin Yan Etkileri

Bitkisel çözümlerin, ilaçların aksine, genellikle ciddi yan etkileri yoktur. Ancak, bazı durumlarda aşağıdaki yan etkiler görülebilir:

  • Mide bulantısı
  • Kusma

Yayımlandı

kategorisi