Kimlik Identity 2003 Türkçe Altyazı

Kimlik (Identity), 2003 yılında James Mangold tarafından yönetilen ve yazılan bir Amerikan psikolojik gerilim filmidir. Filmde John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, John Malkovich, Rebecca De Mornay, Alfred Molina, Pruitt Taylor Vince, Clea DuVall, William Lee Scott ve Peter Stormare yer almaktadır. Film, şiddetli bir fırtına nedeniyle ıssız bir motelde mahsur kalan on yabancının hikayesini anlatıyor.

Film, bir gece çölün ortasında geçiyor. Şiddetli bir kasırga, dış dünyayla tüm bağlantıları koparır. Yolda seyahat eden on yabancı, kasırgadan korunmak için ıssız bir motele sığınmak zorunda kalır.

Motel, asabi bir gece müdürü olan Larry’nin (John Malkovich) yönetimindedir. Larry, misafirleri şüpheyle karşılar ve onlara motelden ayrılmamaları konusunda uyarır.

Motelde mahsur kalanlar, kısa sürede birbirlerinin geçmişleri hakkında ürkütücü gerçekler keşfederler. Hepsi, geçmişlerinde travmatik deneyimler yaşamış ve bu deneyimlerin izlerinden kurtulmaya çalışmaktadır.

Motel, bir süre sonra bir cinayet mahalline dönüşür. Misafirler, birilerinin onları öldürmeye çalıştığını fark eder.

Film, gerilim ve gizem unsurlarıyla doludur. Misafirlerin geçmişleri ve cinayetler arasındaki bağlantı yavaş yavaş ortaya çıkarken, film izleyiciyi şaşırtmaya devam eder.

Filmin Özeti

Film, limuzin şoförü Ed (John Cusack), tele kız Paris (Amanda Peet), bir katili nakleden polis Rhodes (Ray Liotta), 80’lerin televizyon yıldızı Cat (Rebecca De Mornay), yeni evliler George (Pruitt Taylor Vince) ve Gwen (Clea DuVall), geçmişte travmatik bir deneyim yaşamış bir adam olan Robert (Alfred Molina), ve gizemli bir kadın olan Vera (Mary Elizabeth Winstead) adlı on yabancıyla başlar.

Bu on yabancı, şiddetli bir fırtına nedeniyle ıssız bir motelde mahsur kalır. Motel, asabi bir gece müdürü olan Larry’nin (John Malkovich) yönetimindedir.

Misafirler, kısa sürede birbirlerinin geçmişleri hakkında ürkütücü gerçekler keşfederler. Ed, geçmişte bir cinayet işlemiştir. Paris, bir seri katilin kurbanıdır. Rhodes, bir seri katili adalete teslim etmeye çalışmaktadır. Cat, bir cinayetin tanıkıdır. George, geçmişte bir taciz kurbanıdır. Gwen, geçmişte bir cinayet işlemiştir. Robert, geçmişte bir aile trajedisi yaşamıştır. Vera, geçmişte bir cinayeti işlemiştir.

Misafirler, birilerinin onları öldürmeye çalıştığını fark eder. Cinayetler birbirleriyle bağlantılıdır ve her cinayet, misafirlerin geçmişlerindeki bir travmatik deneyimi yansıtır.

Filmin sonunda, misafirlerin geçmişleri ve cinayetler arasındaki bağlantı ortaya çıkar. Misafirler, aslında aynı kişinin farklı kişilikleridir. Bu kişi, geçmişte bir cinayet işlemiştir ve şimdi de geçmişindeki suçlarından kaçmaktadır.

Filmin Yorumu

Kimlik, gerilim ve gizem unsurlarıyla dolu, sürükleyici bir filmdir. Film, izleyiciyi şaşırtmayı ve düşündürmeyi başaran, iyi yazılmış bir hikayeye sahiptir.

Filmin oyunculukları da başarılıdır. John Cusack, Amanda Peet, Ray Liotta ve John Malkovich gibi oyuncular, karakterlerini başarıyla canlandırmaktadır.

Filmin yönetmeni James Mangold, gerilim sahnelerini ustalıkla yönetmiştir. Filmin atmosferi, izleyiciyi gerilim dolu bir yolculuğa çıkarmaktadır.

Kimlik, izleyiciyi şaşırtacak ve düşündürecek, iyi bir gerilim filmidir.

Filmin Temaları

Kimlik, çeşitli temaları ele alan bir filmdir. Filmin temel temaları arasında kimlik, geçmiş ve suç bulunmaktadır.

Film, kimliğin karmaşıklığını ele almaktadır. Filmde, misafirlerin her biri, geçmişindeki travmatik deneyimlerin izlerinden kurtulmaya çalışmaktadır. Bu deneyimler, misafirlerin kimliklerini şekillendirmiştir.

Film, geçmişin etkisini de ele almaktadır. Filmde, misafirlerin geçmişindeki suçları, şimdiki hayatlarını etkilemektedir.

Film, suçun da bir tema olarak ele alınmaktadır. Filmde, misafirlerin geçmişteki suçları, şimdiki hayatlarını etkilemektedir.

Filmin Değerlendirmesi

Kimlik, gerilim ve gizem unsurlarıyla dolu, sürükleyici bir filmdir.


Yayımlandı