Özel Güvenlik Kimlik Kartı Yenileme Ücreti Ne Kadar

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Yenileme Ücreti

Özel güvenlik kimlik kartı, özel güvenlik alanında çalışmak isteyen kişilerin almaları gereken bir belgedir. Bu belge, özel güvenlik görevlilerinin kimliklerini ve yetkilerini kanıtlamak için kullanılır. Özel güvenlik kimlik kartı, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenir.

Özel güvenlik kimlik kartı, ilk defa düzenlenirken 140 TL ücret karşılığında verilir. Bu ücret, Halk Bankası Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı hesabına yatırılır. Özel güvenlik kimlik kartı, ilk defa düzenlendikten sonra, geçerlilik süresinin dolması halinde yenilenir.

Özel güvenlik kimlik kartının yenilenmesi için de ilk defa düzenlenirken olduğu gibi 140 TL ücret ödenmesi gerekir. Bu ücret, yine Halk Bankası Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı hesabına yatırılır.

Özel güvenlik kimlik kartı yenileme ücreti, 2023 yılı için güncel olarak 140 TL’dir. Bu ücret, her yıl yeniden belirlenebilir.

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Yenileme İşlemleri

Özel güvenlik kimlik kartı yenileme işlemleri, ilgili ilin emniyet müdürlüğüne bağlı özel güvenlik şube müdürlüğünde yapılır. Yenileme işlemlerine başlamak için öncelikle Halk Bankası Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı hesabına 140 TL ücret yatırılması gerekir. Ücret yatırıldıktan sonra, gerekli belgelerle birlikte özel güvenlik şube müdürlüğüne başvuru yapılır.

Özel güvenlik kimlik kartı yenileme başvurusunda gerekli belgeler şunlardır:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Öğrenim belgesi veya diploma fotokopisi
  • Silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartı varsa, bu kartın fotokopisi
  • Yenileme başvuru dilekçesi

Başvuru yapılan özel güvenlik şube müdürlüğü, başvuruyu inceledikten sonra yenileme işlemini tamamlar. Yenileme işlemi tamamlandıktan sonra, özel güvenlik görevlisine yeni kimlik kartı verilir.

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Yenileme Süresi

Özel güvenlik kimlik kartı, 5 yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin sonunda kimlik kartının yenilenmesi gerekir. Yenileme işlemlerinin, kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesinden önce yapılması gerekir.

Kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesinden sonra yenileme işlemleri yapılırsa, özel güvenlik görevlisi, yeni kimlik kartını alınca kadar özel güvenlik alanında çalışamaz.

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Yenileme Süreci

Özel güvenlik kimlik kartı yenileme işlemleri, genellikle 15-20 gün içinde tamamlanır. Ancak, yoğunluk gibi nedenlerle bu süre daha uzun da olabilir.

Yenileme işlemlerinin daha hızlı tamamlanması için, başvuruda gerekli tüm belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesi önemlidir. Ayrıca, başvuru sırasında ilgili kişiye verilen randevu gününde ve saatinde başvurunun yapılması da önemlidir.

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Yenileme Ücreti Ödenmezse Ne Olur?

Özel güvenlik kimlik kartı yenileme ücretinin ödenmemesi halinde, yenileme işlemi gerçekleştirilmez. Bu durumda, özel güvenlik görevlisi, yeni kimlik kartını alana kadar özel güvenlik alanında çalışamaz.

Kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesinden sonra yenileme ücreti ödenmezse, özel güvenlik görevlisi hakkında idari para cezası uygulanır. Bu cezanın miktarı, 2023 yılı için 1.095 TL’dir.

Sonuç

Özel güvenlik kimlik kartı yenileme ücreti, 2023 yılı için 140 TL’dir. Bu ücret, Halk Bankası Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı hesabına yatırılır. Özel güvenlik kimlik kartı, 5 yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin sonunda kimlik kartının yenilenmesi gerekir. Yenileme işlemlerinin, kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesinden önce yapılması gerekir.


Yayımlandı