Ankara Üniversitesi Öğrenci Kimlik Kartı

Ankara Üniversitesi Öğrenci Kimlik Kartı

Ankara Üniversitesi, Türkiye’nin en köklü ve en büyük üniversiteleri arasında yer almaktadır. 1946 yılında kurulan üniversite, günümüzde 17 fakülte, 15 enstitü, 10 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 araştırma merkezi ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ankara Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler için öğrenci kimlik kartı, kampüs içerisindeki pek çok hizmetten yararlanmak için gerekli bir belgedir. Öğrenci kimlik kartı, öğrencilerin kimliklerini doğrulamanın yanı sıra, yemekhane, kütüphane, spor salonu, öğrenci yurtları ve diğer üniversite tesislerinden yararlanmalarını da sağlar.

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartı başvurusu

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartı başvurusu, üniversitenin öğrenci bilgi sistemi (OBS) üzerinden online olarak yapılabilir. Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

  • TC kimlik kartı fotokopisi
  • Öğrenci belgesi
  • 1 adet vesikalık fotoğraf

Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra, kart basım işlemi için kart ücreti ödenmesi gerekmektedir. Kart ücreti, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 25 TL’dir.

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartının özellikleri

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartı, plastik malzemeden üretilmiş, üzerinde öğrencinin kimlik bilgilerinin yer aldığı bir karttır. Kartın ön yüzünde öğrenci adı, soyadı, fotoğraf, öğrenci numarası, eğitim öğretim yılı ve kart numarası yer almaktadır. Kartın arka yüzünde ise Ankara Üniversitesi logosu ve güvenlik hologramı bulunmaktadır.

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartı, manyetik bir çip barındırmaktadır. Bu çip sayesinde, kartın manyetik okuyuculardan geçirilmesi ile öğrenci kimliği doğrulanabilir ve kartın sahip olduğu özellikler kullanılabilir.

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartının kullanım alanları

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartı, kampüs içerisindeki pek çok hizmetten yararlanmak için kullanılabilmektedir. Bu hizmetler arasında şunlar yer almaktadır:

  • Yemekhane
  • Kütüphane
  • Spor salonu
  • Öğrenci yurtları
  • Diğer üniversite tesisleri

Öğrenci kimlik kartı, kampüs içerisindeki yemekhanelerden yemek satın almak için kullanılabilmektedir. Kart, yemekhane girişlerinde bulunan okuyuculara okutulduğunda, kart sahibinin öğrenci olduğu ve yemek hakkı olduğu kontrol edilir.

Öğrenci kimlik kartı, üniversite kütüphanesinden kitap ödünç almak için de kullanılabilmektedir. Kart, kütüphane girişlerinde bulunan okuyuculara okutulduğunda, kart sahibinin öğrenci olduğu ve kütüphaneden kitap ödünç alabileceği kontrol edilir.

Öğrenci kimlik kartı, üniversite spor salonlarından yararlanmak için de kullanılabilmektedir. Kart, spor salonu girişlerinde bulunan okuyuculara okutulduğunda, kart sahibinin öğrenci olduğu ve spor salonunu kullanabileceği kontrol edilir.

Öğrenci kimlik kartı, üniversite yurtlarında konaklamak için de kullanılabilmektedir. Kart, yurt girişlerinde bulunan okuyuculara okutulduğunda, kart sahibinin öğrenci olduğu ve yurtta konaklayabileceği kontrol edilir.

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartının geçerlilik süresi

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartının geçerlilik süresi, öğrenciliğin devam ettiği süre boyuncadır. Öğrencinin mezun olması durumunda, kartın geçerliliği sona erer.

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartının kaybolması veya çalınması

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartının kaybolması veya çalınması durumunda, kartın iptali için üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru sırasında, kayıp veya çalıntı kartın seri numarası ile birlikte, öğrencinin kimlik bilgileri ve iletişim bilgileri verilmelidir.

Kayıp veya çalıntı kartın iptali yapıldıktan sonra, yeni bir kart için başvuru yapılması gerekmektedir. Yeni kart başvurusu için gerekli belgeler, ilk kart başvurusu için gerekli belgelerle aynıdır.

Sonuç

Ankara Üniversitesi öğrenci kimlik kartı, üniversitenin kampüs içerisindeki pek çok hizmetten yararlanmak için gerekli bir belgedir. Kartın sahip olduğu özellikler sayesinde, öğrenciler kampüs içerisindeki pek çok faaliyetten kolaylıkla yararlanabilmektedirler.


Yayımlandı