Alev Alev Dizi

Alev Alev, Ay Yapım imzalı, ilk bölümü 5 Kasım 2020 tarihinde yayımlanan, yönetmenliğini Ahmet Katıksız’ın yaptığı, senaryosu Burcu Görgün, Damla Serim ve Toprak Karaoğlu tarafından kaleme alınan, Show TV’de yayınlanan Türk yapımı aile ve dram türündeki televizyon dizisi.

Konusu

Dizi, üç farklı kadının hayatlarını ve kaderlerini konu alıyor. Cemre, Çiçek ve Rüya, her biri kendi hayatlarında zor bir dönemden geçen üç kadındır. Cemre, şiddetli ve baskıcı bir evlilik sürdüren bir ev hanımıdır. Çiçek, yıllarca ailesinin baskısı altında yaşayan ve hayallerini erteleyen bir genç kadındır. Rüya ise, zengin bir ailenin gelinidir ancak kocasının ihanetiyle yıkılmıştır.

Bir gün, bu üç kadının yolları bir yangında kesişir. Yangından sağ kurtulan kadınlar, hayatlarını yeniden inşa etmek için bir araya gelirler. Birbirlerine destek olan kadınlar, güçlerini birleştirerek zorlukların üstesinden gelirler.

Karakterler

  • Cemre Akınsel (Demet Evgar): Bir ev hanımıdır. Kocası Çelebi tarafından şiddet görmektedir. Yangında kocasını öldürür ve hapse girer. Hapisten çıktıktan sonra, Tomris’in yardımıyla bir pastane açar.
    [Image of Demet Evgar Alev Alev dizisinde Cemre karakterini canlandırıyor]
  • Çiçek Görgülü (Hazar Ergüçlü): Bir genç kadındır. Ailesinin baskısı altında yaşamaktadır. Yangında kocasını kaybeder ve oğluyla birlikte sokakta kalır. Tomris’in yardımıyla bir kuaför salonu açar.
    [Image of Hazar Ergüçlü Alev Alev dizisinde Çiçek karakterini canlandırıyor]
  • Rüya Yıldırımlar Ataycı (Dilan Çiçek Deniz): Zengin bir ailenin gelinidir. Kocası Ömer tarafından aldatılır ve boşanır. Yangında Ömer’i öldürür ve hapse girer. Hapisten çıktıktan sonra, Cemre ve Çiçek ile birlikte bir moda atölyesi açar.
    [Image of Dilan Çiçek Deniz Alev Alev dizisinde Rüya karakterini canlandırıyor]
  • Tomris Üstünoğlu (Zuhal Olcay): Bir pastane sahibidir. Cemre’ye yardım ederek onun hayatını kurtarır. Cemre, Çiçek ve Rüya ile birlikte bir aile olur.
    [Image of Zuhal Olcay Alev Alev dizisinde Tomris karakterini canlandırıyor]
  • Ozan Demirci (Berkay Ateş): Cemre’nin avukatıdır. Cemre’ye aşıktır.
    [Image of Berkay Ateş Alev Alev dizisinde Ozan karakterini canlandırıyor]
  • Ömer Ataycı (Cihangir Ceyhan): Rüya’nın kocası. Rüya’yı aldatır.
    [Image of Cihangir Ceyhan Alev Alev dizisinde Ömer karakterini canlandırıyor]

Ödüller

    1. Altın Kelebek Ödülleri
    • En İyi Kadın Oyuncu – Demet Evgar
    • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Hazar Ergüçlü
    • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Zuhal Olcay
    1. Pantene Altın Kelebek Ödülleri
    • En İyi Dizi
    • En İyi Kadın Oyuncu – Demet Evgar
    • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Hazar Ergüçlü
    • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Zuhal Olcay

Eleştiriler

Alev Alev, eleştirmenler tarafından olumlu karşılandı. Dizi, güçlü kadın karakterleri, çarpıcı hikayesi ve başarılı oyunculuklarıyla övüldü.

Milliyet gazetesinden Sina Koloğlu, diziyi “Güçlü kadın karakterleri, çarpıcı hikayesi ve başarılı oyunculuklarıyla öne çıkan bir dizi” olarak nitelendirdi.

Hürriyet gazetesinden Cengiz Semercioğlu, diziyi “Kadınların gücünü ve dayanışmasını anlatan, sürükleyici bir dizi” olarak değerlendirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), diziyi “Toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen, şiddete karşı farkındalık yaratan bir dizi” olarak takdir etti.

Sonuç

Alev Alev, güçlü kadın karakterleri, çarpıcı hikayesi ve başarılı oyunculuklarıyla öne çıkan bir dizidir. Dizi, kadın emeğini, dayanışmasını ve gücünü gözler


Yayımlandı

kategorisi