Coca Cola Şirketi Veya Yöneticileri Israile Yardım Etti Mi? Bağış Yaptı Mı?

edit

Coca-Cola şirketi veya yöneticilerinin İsrail’e doğrudan yardım veya bağış yaptığına dair bir kanıt yoktur. Şirket, 200’den fazla ülkede faaliyet gösteren küresel bir şirkettir ve herhangi bir ülkeyi, hükümeti veya politikaları desteklemediğini açıklamıştır.

Ancak, Coca-Cola’nın İsrail’de faaliyet gösteren bir şirket olduğu ve İsrail’deki işletmelere ve çalışanlara istihdam sağladığı da doğrudur. Şirketin İsrail’de fabrikaları, satış ve dağıtım merkezleri bulunmaktadır.

İsrail’i boykot eden bazı kişiler, Coca-Cola’nın şirketin gelirinin bir kısmını İsrail hükümetine veya askeriyesine aktardığını iddia etmektedir. Ancak, bu iddiayı destekleyen herhangi bir kanıt yoktur.

Coca-Cola, İsrail’deki faaliyetleriyle ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

Coca-Cola, dünyanın dört bir yanındaki insanlara ilham veren ve birleştiren bir markadır. Şirketimiz, herhangi bir ülkeyi, hükümeti veya politikaları desteklemez.

İsrail’de 25 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteriyoruz. Şirketimiz, İsrail’deki işletmelere ve çalışanlara istihdam sağlıyor ve İsrail ekonomisine katkıda bulunuyor.

İsrail’deki faaliyetlerimizle ilgili olarak, herhangi bir siyasi veya dini görüş bildirmiyoruz. Şirketimiz, tüm insanların barış içinde ve uyum içinde yaşama hakkına inanır.


Yayımlandı

kategorisi