Psikoloji mezunları, insan davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını inceleyen ve bu konularla ilgili çalışmalar yapan profesyonellerdir.
Psikoloji mezunları aşağıdaki gibi işlerde çalışabilir:
- Özel psikoloji kliniklerinde veya psikiyatrik hastanelerde çalışmak: Psikoloji mezunları, özel psikoloji kliniklerinde veya psikiyatrik hastanelerde çalışarak, kişilerin davranış, düşünce ve duyguları ile ilgili problemleri çözmeye çalışırlar. Bu kliniklerde ve hastanelerde, psikoloji mezunları, terapi yaptıkları kişilere danışmanlık yapar ve tedavi planları oluşturur.
- Özel eğitim ve rehberlik merkezlerinde çalışmak: Psikoloji mezunları, özel eğitim ve rehberlik merkezlerinde de çalışarak, çocukların davranış, düşünce ve duyguları ile ilgili problemleri çözmeye çalışırlar. Bu merkezlerde, psikoloji mezunları, terapi yaptıkları çocuklara danışmanlık yapar ve tedavi planları oluşturur.
- Özel okullar ve anaokullarında çalışmak: Psikoloji mezunları, özel okullar ve anaokullarında da çalışarak, çocukların davranış, düşünce ve duyguları ile ilgili problemleri çözmeye çalışırlar. Bu okullar ve anaokullarında, psikoloji mezunları, terapi yaptıkları çocuklara danışmanlık yapar ve tedavi planları oluşturur.
- İşyerlerinde çalışmak: Psikoloji mezunları, işyerlerinde de çalışarak, çalışanların davranış, düşünce ve duyguları ile ilgili problemleri çözmeye çalışırlar. Bu işyerlerinde, psikoloji mezunları, terapi yaptıkları çalışanlara danışmanlık yapar ve tedavi planları oluşturur.
PSİKOLOGLAR NE İŞ YAPAR, NASIL ÇALIŞIR?
4 yıl psikoloji okuduktan sonra ne olur?
Psikoloji geleceği olan bir meslek mi?
Psikologlar ne kadar maaş alıyor?
Psikoloji bölümü önü açık mı?
1 yılda kaç psikolog mezun oluyor?
Psikoloji mezunu atanabilir mi?
Psikoloji mezunları nerelere atanabilir?
Psikoloji okuyup psikiyatri olunur mu?
Psikologlar serbest çalışabilir mi?
Psikoloji mezunu maaşları
Yeni mezun psikolog ne yapmalı
Psikoloji mezunu işsiz kalır mı
Psikoloji bölümü işsizlik oranı
Hastanede psikolog olmak için ne yapmalı
Psikoloji iş imkanları ve maaşları
Psikoloji okumak
Açıköğretim psikoloji bölümü
Önemli Not: Bu yazı Google Gemini yapay zekası tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur ve hatalı bilgiler içerebilir. Düzeltmek için iletişim sayfamızdaki formdan veya yine iletişim sayfamızda bulunan eposta adresi yoluyla bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hata varsa hemen düzeltilmektedir.