Dünyanın En Iyi Oyun Sıralaması

Dünyanın En İyi Oyun Sıralaması

Video oyunları, 20. yüzyılın sonlarından bu yana popüler kültürde önemli bir yere sahip olmuştur. Günümüzde milyonlarca insan, eğlence, rekabet veya sosyalleşme amacıyla video oyunları oynamaktadır. Video oyunlarının bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biri, her türden oyuncuya hitap eden çok çeşitli oyunların olmasıdır. Aksiyon, macera, rol yapma, strateji, bulmaca, spor ve çok daha fazlası gibi farklı türlerde video oyunları bulunmaktadır.

Bu kadar çok çeşitli video oyunu arasında, hangilerinin en iyi olduğu konusunda farklı görüşler vardır. Bazı insanlar, en iyi oyunların en çok satan veya en çok oynanan oyunlar olduğuna inanırken, diğerleri daha eleştirel bir bakış açısına sahiptir ve oyunun kalitesini, hikayesini, oynanışını ve grafiklerini değerlendirir.

Dünyanın en iyi oyunlarını sıralamak zor bir iştir, ancak çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilere dayanarak, aşağıdaki liste oluşturulabilir:

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (2017)

The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Nintendo Switch için geliştirilen ve 2017 yılında yayınlanan bir aksiyon-macera oyunudur. Oyun, Zelda serisinin en beğenilen oyunlarından biri olarak kabul edilmektedir. Oyuncular, Hyrule krallığını keşfederek, Ganondorf’u yenmek için dört elementin ruhlarını toplamaya çalışmaktadır.

Breath of the Wild, açık dünya tasarımı, oynanış özgürlüğü ve görsel kalitesi ile övgü toplamıştır. Oyun, 100’den fazla ödül kazanmış ve birçok eleştirmen tarafından yılın oyunu seçilmiştir.

2. The Last of Us (2013)

The Last of Us, Naughty Dog tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera oyunudur. Oyun, Joel Miller ve Ellie adlı iki karakterin, zombi salgınının ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde bir yolculuğa çıkmasını konu almaktadır.

The Last of Us, hikayesi, karakterleri ve duygusal etkisi ile övgü toplamıştır. Oyun, 200’den fazla ödül kazanmış ve birçok eleştirmen tarafından yılın oyunu seçilmiştir.

3. Tetris (1984)

Tetris, Alexey Pajitnov tarafından geliştirilen ve 1984 yılında yayınlanan bir bulmaca oyunudur. Oyuncular, düşen blokları bir araya getirerek satırları tamamlamaya çalışmaktadır.

Tetris, dünyanın en popüler ve en çok satan video oyunlarından biridir. Oyun, basit oynanışı ve bağımlılık yaratan yapısı ile milyonlarca oyuncu tarafından oynanmaktadır.

4. Bloodborne (2015)

Bloodborne, FromSoftware tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir aksiyon-rol yapma oyunudur. Oyun, Victorian döneminde geçmektedir ve oyuncular, Yharnam şehrini istila eden bir laneti kaldırmaya çalışmaktadır.

Bloodborne, zorlayıcı oynanışı, karanlık atmosferi ve hikayesi ile övgü toplamıştır. Oyun, 200’den fazla ödül kazanmış ve birçok eleştirmen tarafından yılın oyunu seçilmiştir.

5. The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

The Witcher 3: Wild Hunt, CD Projekt RED tarafından geliştirilen ve CD Projekt tarafından yayınlanan bir aksiyon-rol yapma oyunudur. Oyun, Geralt of Rivia adlı bir Witcher’ın, Ciri adlı genç bir kızı kurtarmaya çalışmasını konu almaktadır.

The Witcher 3: Wild Hunt, açık dünya tasarımı, hikayesi, karakterleri ve oynanışı ile övgü toplamıştır. Oyun, 200’den fazla ödül kazanmış ve birçok eleştirmen tarafından yılın oyunu seçilmiştir.

Diğer öne çıkan oyunlar

Dünyanın en iyi oyunları listesinde yer alan diğer öne çıkan oyunlar şunlardır:

  • Mass Effect 2 (2010)
  • Metal Gear Solid (1998)
  • Portal 2 (2011)
  • Red Dead Redemption 2 (2018)
  • The Elder Scrolls V: Skyrim (2011)
  • Super Mario 64 (1996)
  • Super Mario Odyssey (2017)
  • Grand Theft Auto V (2013)

Sonuç

Dünyanın en iyi oyunları, farklı türlerden ve farklı dönemlerden oyunları kapsamaktadır. Bu oyunlar, oynanışları, hikayeleri, karakterleri ve grafikleri ile milyonlarca oyuncu tarafından sevilmektedir.


Yayımlandı