Milli Piyango Nereye Çıktı

Milli Piyango Nereye Çıktı?

Milli Piyango, Türkiye’de 1939 yılından beri düzenlenen bir şans oyunudur. Her ayın 9, 19 ve 29’unda çekilişi yapılan Milli Piyango’da, çekilişin yapılacağı hafta içerisinde satılan biletlerin numaraları, noter huzurunda çekilerek belirlenir. Milli Piyango’da büyük ikramiye, çekilişte çıkan numaraların tamamına sahip olan bilete verilir.

Milli Piyango’nun büyük ikramiyesi, her yıl düzenli olarak artmaktadır. 2023 yılı için belirlenen büyük ikramiye tutarı, 200 milyon Türk Lirası’dır. Büyük ikramiye, Türkiye’de bir kişi tarafından kazanılırsa, bu kişi birden zengin olur.

Milli Piyango’nun Kazananları Nereli?

Milli Piyango’nun kazananları, Türkiye’nin her yerinden çıkmaktadır. Ancak, büyük ikramiyeyi kazananların büyük çoğunluğu, büyük şehirlerde yaşayan kişilerdir. 2022 yılı için açıklanan verilere göre, büyük ikramiyeyi kazananların yüzde 70’i, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşamaktadır.

Milli Piyango’yu Kazanmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Milli Piyango’yu kazanmak için, çekilişte çıkan numaraların tamamına sahip olmak gerekir. Bunun için, çekilişte çıkan numaraları içeren bir bilet satın almak gerekir. Milli Piyango biletleri, Milli Piyango İdaresi’nin resmi bayilerinden veya internet üzerinden satın alınabilir.

Milli Piyango biletleri, 5, 10, 20, 30, 40 ve 50 TL’lik olarak satılmaktadır. Bilet satın alırken, çekilişte çıkmak istenilen numaraların belirtilmesi gerekir.

Milli Piyango’nun Kazanç Dağılımı

Milli Piyango’da büyük ikramiye, çekilişte çıkan numaraların tamamına sahip olan bilete verilir. Büyük ikramiye dışında, her çekilişte ikramiye kazanan başka biletler de vardır. Bu biletler, çekilişte çıkan numaralardan bir veya birkaçına sahip olan biletlerdir.

Milli Piyango’da ikramiye dağılımı şu şekildedir:

  • Büyük ikramiye: Çekilişte çıkan numaraların tamamına sahip olan bilete verilir.
  • Birinci kategori: Çekilişte çıkan numaraların 6’sının tamamına sahip olan bilete verilir.
  • İkinci kategori: Çekilişte çıkan numaraların 5’inin tamamına ve 6’ncı numaranın bir kısmına sahip olan bilete verilir.
  • Üçüncü kategori: Çekilişte çıkan numaraların 5’inin tamamına sahip olan bilete verilir.
  • Dördüncü kategori: Çekilişte çıkan numaraların 4’ünün tamamına ve 5’inci numaranın bir kısmına sahip olan bilete verilir.
  • Beşinci kategori: Çekilişte çıkan numaraların 4’ünün tamamına sahip olan bilete verilir.
  • Altıncı kategori: Çekilişte çıkan numaraların 3’ünün tamamına ve 4’üncü numaranın bir kısmına sahip olan bilete verilir.
  • Yedinci kategori: Çekilişte çıkan numaraların 3’ünün tamamına sahip olan bilete verilir.
  • Sekizinci kategori: Çekilişte çıkan numaraların 2’sinin tamamına ve 3’üncü numaranın bir kısmına sahip olan bilete verilir.
  • Dokuzuncu kategori: Çekilişte çıkan numaraların 2’sinin tamamına sahip olan bilete verilir.
  • Onuncu kategori: Çekilişte çıkan numaraların 1’inin tamamına ve 2’nci numaranın bir kısmına sahip olan bilete verilir.
  • On birinci kategori: Çekilişte çıkan numaraların 1’inin tamamına sahip olan bilete verilir.
  • On ikinci kategori: Çekilişte çıkan numaralardan herhangi birine sahip olan bilete verilir.

Milli Piyango’yu Kazananların Vergi Yükümlülüğü

Milli Piyango’da ikramiye kazananların, ikramiye tutarının yüzde 20’si kadar vergi ödemesi gerekir. Vergi, ikramiye kazanan kişinin, ikramiyeyi tahsil ettiği sırada kesilir.

Milli Piyango’nun Kazançları Nerede Kullanılıyor?

Milli Piyango’dan elde edilen gelirler, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Bu gelirler, eğitim, sağlık, altyapı gibi alanlarda harcanmaktadır.

Milli Piyango’yla İlgili Yararlı Siteler

  • [Milli Piyango İdaresi](

Yayımlandı