Milli Piyango 3

Milli Piyango 3

Tarihçe

Türkiye’de Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen Milli Piyango, 1939 yılından beri yapılmaktadır. İlk çekiliş, 1939 yılının 3 Nisan günü yapılmıştır. O tarihte 100.000 lira ikramiye dağıtılmış ve ikramiyeyi kazanan bilet, Adana’da satılmıştır.

Milli Piyango, ilk yıllarda sadece yılbaşı çekilişi olarak düzenleniyordu. Ancak 1948 yılından itibaren haftalık çekilişler de yapılmaya başlandı. 1967 yılında ise Süper Loto oyununun ilk çekilişi yapıldı.

Milli Piyango, Türkiye’de en çok katılımın olduğu şans oyunudur. Her yıl milyonlarca kişi Milli Piyango bileti alarak büyük ikramiyeyi kazanma hayali kurmaktadır.

Çeşitleri

Milli Piyango, farklı çeşitlerde oyunlar sunmaktadır. Bunlar:

  • Yılbaşı çekilişi
  • Haftalık çekilişler
  • Süper Loto
  • On Numara
  • Şans Topu
  • Sayısal Loto

Yılbaşı Çekilişi

Yılbaşı çekilişi, Milli Piyango’nun en önemli ve en çok katılımın olduğu çekilişidir. Her yıl 31 Aralık günü düzenlenen çekilişte, büyük ikramiye milyonlarca liraya ulaşmaktadır.

Yılbaşı çekilişi, 31 Aralık günü saat 23:00’da İstanbul’da gerçekleştirilmektedir. Çekiliş, canlı olarak televizyondan yayınlanmaktadır.

Haftalık Çekilişler

Haftalık çekilişler, her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri düzenlenmektedir. Bu çekilişlerde, büyük ikramiye 12 milyon liraya kadar çıkabilmektedir.

Haftalık çekilişler, 1000’den 9999’a kadar olan sayılardan oluşan bir kuponda oynanmaktadır. Kuponlar, Milli Piyango İdaresi’nin resmi internet sitesinden veya bayilerden satın alınabilmektedir.

Süper Loto

Süper Loto, Milli Piyango’nun en popüler oyunlarından biridir. Her hafta Çarşamba günleri düzenlenen çekilişte, 6 sayı doğru tahmin eden kişi büyük ikramiyeyi kazanmaktadır.

Süper Loto’da büyük ikramiye 25 milyon liraya kadar çıkabilmektedir. Oyun, 1’den 54’e kadar olan sayılardan oluşan bir kuponda oynanmaktadır.

On Numara

On Numara, Milli Piyango’nun bir diğer popüler oyunudur. Her hafta Çarşamba günleri düzenlenen çekilişte, 10 sayı doğru tahmin eden kişi büyük ikramiyeyi kazanmaktadır.

On Numara’da büyük ikramiye 12 milyon liraya kadar çıkabilmektedir. Oyun, 1’den 80’e kadar olan sayılardan oluşan bir kuponda oynanmaktadır.

Şans Topu

Şans Topu, Milli Piyango’nun yeni oyunlarından biridir. Her hafta Çarşamba günleri düzenlenen çekilişte, 5+1 sayı doğru tahmin eden kişi büyük ikramiyeyi kazanmaktadır.

Şans Topu’nda büyük ikramiye 20 milyon liraya kadar çıkabilmektedir. Oyun, 1’den 100’e kadar olan sayılardan oluşan bir kuponda oynanmaktadır.

Sayısal Loto

Sayısal Loto, Milli Piyango’nun en eski oyunlarından biridir. Her hafta Cumartesi günleri düzenlenen çekilişte, 6 sayı doğru tahmin eden kişi büyük ikramiyeyi kazanmaktadır.

Sayısal Loto’da büyük ikramiye 25 milyon liraya kadar çıkabilmektedir. Oyun, 1’den 49’a kadar olan sayılardan oluşan bir kuponda oynanmaktadır.

Katılım Kuralları

Milli Piyango oyunlarına katılmak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Oyuncular, Milli Piyango İdaresi’nin resmi internet sitesinden veya bayilerden bilet satın alabilirler.

Bilet satın almak için, oyuna katılmak istediğiniz oyunu ve oynamak istediğiniz sayı veya numaraları seçmeniz gerekmektedir. Biletinizi seçtikten sonra, ödemenizi yaparak biletinizi satın alabilirsiniz.

Milli Piyango oyunlarında kazanan biletler, çekilişin hemen ardından Milli Piyango İdaresi’nin resmi internet sitesinde ve bayilerde açıklanmaktadır.

Kazanç Ödemeleri

Milli Piyango oyunlarında kazanan biletlerin ödemeleri, çekilişin hemen ardından Milli Piyango


Yayımlandı