Milli Piyango Oyun Tarihleri

Milli Piyango Oyun Tarihleri

Milli Piyango, Türkiye’de devlet tarafından düzenlenen bir şans oyunudur. 1939 yılından beri düzenlenen bu oyun, her hafta ve yılbaşı olmak üzere düzenli olarak çekilmektedir. Milli Piyango’da farklı türde oyunlar oynanabilir. Bu oyunların her birinin farklı çekiliş tarihleri ve kuralları vardır.

Haftalık Piyango Çekiliş Tarihleri

Milli Piyango’da haftalık olarak düzenlenen çekilişler, her ayın 9, 19 ve 29’uncu günleri yapılır. Bu çekilişler, sırasıyla Sayısal Loto, Süper Loto ve Şans Topu oyunları için gerçekleştirilir.

Sayısal Loto Çekiliş Tarihleri

Sayısal Loto, Milli Piyango’nun en popüler oyunlarından biridir. Bu oyunda, 1-49 sayı kümesi içerisinden 6 sayı seçilir. Çekiliş sonucunda bu 6 sayının doğru tahmin edilmesi halinde büyük ikramiye kazanılır.

Sayısal Loto çekilişleri her Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 21.30’da gerçekleştirilir. Çekilişler, Milli Piyango TV üzerinden canlı olarak yayınlanır.

Süper Loto Çekiliş Tarihleri

Süper Loto, Sayısal Loto’dan daha yüksek ikramiyeler sunan bir oyundur. Bu oyunda, 1-60 sayı kümesi içerisinden 6 sayı seçilir. Çekiliş sonucunda bu 6 sayının doğru tahmin edilmesi halinde büyük ikramiye kazanılır.

Süper Loto çekilişleri her Salı, Perşembe ve Pazar günleri saat 21.30’da gerçekleştirilir. Çekilişler, Milli Piyango TV üzerinden canlı olarak yayınlanır.

Şans Topu Çekiliş Tarihleri

Şans Topu, farklı bir formata sahip bir şans oyunudur. Bu oyunda, 1-10 numaralı toplar içerisinden 5 top seçilir. Ayrıca, 1-15 numaralı toplar içerisinden 1 top seçilir. Çekiliş sonucunda bu 5 sayının ve 1 topun doğru tahmin edilmesi halinde büyük ikramiye kazanılır.

Şans Topu çekilişleri her Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 21.30’da gerçekleştirilir. Çekilişler, Milli Piyango TV üzerinden canlı olarak yayınlanır.

Yılbaşı Özel Çekilişi Tarihi

Milli Piyango’da her yıl 31 Aralık gecesi yılbaşı özel çekilişi düzenlenir. Bu çekiliş, Milli Piyango’nun en büyük çekilişidir. Çekiliş sonucunda, 1-90 sayı kümesi içerisinden 6 sayının doğru tahmin edilmesi halinde büyük ikramiye kazanılır.

Yılbaşı özel çekilişi, her yıl 31 Aralık gecesi saat 23.00’te gerçekleştirilir. Çekiliş, Milli Piyango TV üzerinden canlı olarak yayınlanır.

Milli Piyango Oyun Kuralları

Milli Piyango’da oynanan her oyunun kendine özgü kuralları vardır. Bu kurallar, Milli Piyango’nun internet sitesinde ve biletlerin üzerinde belirtilmiştir.

Genel olarak, Milli Piyango oyunlarında kazanmak için çekiliş sonucunda seçilen sayıların bir kısmının veya tamamının doğru tahmin edilmesi gerekir. Kazanan sayıların sayısı ve doğru tahmin edilmesi gereken sayıların sayısı, oyunun türüne göre değişir.

Milli Piyango Oyunları Nereden Satın Alınır?

Milli Piyango oyunları, Milli Piyango bayilerinden ve Milli Piyango’nun internet sitesinden satın alınabilir.

Milli Piyango bayileri, Türkiye’nin her yerinde bulunmaktadır. Bayilerde, tüm Milli Piyango oyunları için bilet satın alınabilir.

Milli Piyango’nun internet sitesi üzerinden ise, sadece Sayısal Loto, Süper Loto ve Şans Topu oyunları için bilet satın alınabilir.

Milli Piyango Oyunlarının Kazançları

Milli Piyango oyunlarında kazançlar, çekiliş sonucunda belirlenen ikramiye tutarına göre değişir. Kazanç miktarı, çekilişte doğru tahmin edilen sayıların sayısına ve çekilişe katılan bilet sayısına göre belirlenir.

Milli Piyango Oyunları ile İlgili Yararlı Siteler

Milli Piyango oyunları ile ilgili bilgi almak için aşağıdaki siteleri ziyaret edebilirsiniz:


Yayımlandı