Milli Piyango Çe

Milli Piyango Çekilişi Nedir?

Milli Piyango, Türkiye’de devlet tarafından düzenlenen şans oyunudur. 1939 yılından beri düzenlenmektedir. Milli Piyango’nun amacı, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaktır.

Milli Piyango çekilişi, her ayın 9, 19 ve 29’unda gerçekleştirilmektedir. Çekilişler, Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen canlı yayında gerçekleştirilmektedir. Çekilişlerde, 1’den 90’a kadar olan sayılardan oluşan bir kümeden, 6 sayı çekilmektedir.

Milli Piyango çekilişinde, 6 bilen birinci kategoride büyük ikramiye kazanır. Birinci kategorinin ikramiyesi, çekilişin büyüklüğüne göre değişmektedir. Milli Piyango’nun en büyük ikramiyesi, 2022 yılında 120 milyon TL olmuştur.

Milli Piyango çekilişinde, 5 bilen ikinci kategoride, 4 bilen üçüncü kategoride, 3 bilen dördüncü kategoride ve 2 bilen beşinci kategoride ikramiye kazanılır.

Milli Piyango biletleri, Milli Piyango İdaresi’nin satış noktalarından, bayilerden ve internetten satın alınabilir. Milli Piyango biletleri, 5 TL, 10 TL, 20 TL, 50 TL ve 100 TL olarak satılmaktadır.

Milli Piyango Çekilişi Nasıl Oynanır?

Milli Piyango çekilişi, 1’den 90’a kadar olan sayılardan oluşan bir kümeden, 6 sayı çekilmesi şeklinde oynanır. Milli Piyango bileti satın alan kişiler, çekilişte çıkan 6 sayının tamamına veya bir kısmına sahip olmak için biletlerini oynatabilirler.

Milli Piyango biletleri, 5 TL, 10 TL, 20 TL, 50 TL ve 100 TL olarak satılmaktadır. 5 TL’lik bir Milli Piyango bileti, çekilişte çıkan 6 sayının tamamına sahip olma şansı verir. 10 TL’lik bir Milli Piyango bileti, çekilişte çıkan 6 sayının tamamına veya 5 tanesine sahip olma şansı verir. 20 TL’lik bir Milli Piyango bileti, çekilişte çıkan 6 sayının tamamına veya 4 tanesine sahip olma şansı verir. 50 TL’lik bir Milli Piyango bileti, çekilişte çıkan 6 sayının tamamına veya 3 tanesine sahip olma şansı verir. 100 TL’lik bir Milli Piyango bileti, çekilişte çıkan 6 sayının tamamına veya 2 tanesine sahip olma şansı verir.

Milli Piyango biletleri, Milli Piyango İdaresi’nin satış noktalarından, bayilerden ve internetten satın alınabilir. Milli Piyango biletleri, 5 TL, 10 TL, 20 TL, 50 TL ve 100 TL olarak satılmaktadır.

Milli Piyango Çekilişinde Kazanma İhtimali Nedir?

Milli Piyango çekilişinde kazanma ihtimali, çekilişte çıkan sayıların sayısına göre değişir. 6 bilenin kazanma ihtimali, 1/8.035.380’dir. 5 bilenin kazanma ihtimali, 1/3.838.380’dir. 4 bilenin kazanma ihtimali, 1/85.060’tır. 3 bilenin kazanma ihtimali, 1/2.118’dir. 2 bilenin kazanma ihtimali, 1/6’dır.

Milli Piyango Çekiliş Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Milli Piyango çekiliş sonuçları, Milli Piyango İdaresi’nin internet sitesinden, televizyondan ve radyodan öğrenilebilir. Milli Piyango çekiliş sonuçları, çekilişin hemen ardından açıklanmaktadır.

Milli Piyango Çekiliş İkramiyeleri Nasıl Ödenir?

Milli Piyango çekilişi ikramiyeleri, Milli Piyango İdaresi tarafından ödenir. 7.703 TL üzerindeki ikramiye kazanımları yürürlükteki veraset ve intikal vergisine tabidir. İkramiye kazanan kişilerin, ikramiyelerini almak için 1 yıl içinde Milli Piyango İdaresi’ne başvurmaları gerekmektedir.

Milli Piyango Çekilişi ile İlgili Yararlı Siteler


Yayımlandı