2013 Milli Piyango Büyük Ikramiye Ne Kadar

2013 Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi

2013 yılının yılbaşı gecesi, 31 Aralık 2012 tarihinde, Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen yılbaşı özel çekilişi yapıldı. Çekiliş, İstanbul’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Çekilişte, 120 milyon liralık büyük ikramiye, 6718374 numaralı çeyrek bilete isabet etti. Büyük ikramiye, İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana’dan alınan çeyrek bilete çıktı.

Büyük ikramiyenin yanı sıra, çekilişte 5 milyon TL, 2 milyon TL ve 1 milyon TL’lik ikramiyeler de dağıtıldı. 5 milyon TL’lik ikramiye, 6514531 numaralı bilete; 2 milyon TL’lik ikramiye, 3449228 numaralı bilete; 1 milyon TL’lik ikramiye ise 3665406 numaralı bilete çıktı.

Çekilişte, amorti numaraları 0 ve 7 olarak belirlendi. Amorti, çekilişte çıkan son iki rakamı doğru tahmin edenlere ikramiye kazandırıyor.

Yılbaşı Çekilişi’nde Büyük İkramiye Rekoru

2013 yılbaşı özel çekilişinde, büyük ikramiyenin 120 milyon lira olarak belirlenmesi, Milli Piyango tarihinin en büyük ikramiyesi oldu. Daha önceki en büyük ikramiye, 2009 yılbaşı özel çekilişinde 85 milyon lira olarak belirlenmişti.

Büyük ikramiyenin 120 milyon lira olarak belirlenmesi, yılbaşı gecesi çekilişe olan ilgiyi de artırdı. Çekiliş, Türkiye’nin dört bir yanından canlı olarak izlendi.

Büyük İkramiyenin Sahibi

2013 yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan bilet, İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana’dan alınan çeyrek biletlere bölündü. Büyük ikramiyenin her bir çeyrek bilete isabet eden payı 30 milyon lira olarak gerçekleşti.

Büyük ikramiyenin sahibinin kim olduğu, çekilişin ardından yapılan açıklamayla duyuruldu. Büyük ikramiyenin sahibi, İstanbul’da yaşayan bir emekli öğretmen olan Mustafa Arslan oldu.

Arslan, çekilişin ardından yaptığı açıklamada, büyük ikramiyeyi kazandığına inanamadığını söyledi. Arslan, büyük ikramiyeyle hayallerini gerçekleştireceğini belirterek, “Bu parayla ev almayı, çocuklarıma iyi bir eğitim vermeyi ve hayır işlerinde bulunmayı düşünüyorum” dedi.

Yılbaşı Çekilişi’nin Önemi

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi, Türkiye’de her yıl büyük ilgi gören bir etkinliktir. Çekiliş, milyonlarca kişinin hayallerini süslerken, aynı zamanda Milli Piyango İdaresi’nin en önemli gelir kaynaklarından biridir.

Yılbaşı çekilişi, Milli Piyango İdaresi’nin düzenlediği diğer çekilişlerden farklı olarak, büyük ikramiyenin çok yüksek miktarda olmasıyla dikkat çekiyor. Bu durum, çekilişe olan ilgiyi de artıran en önemli faktörlerden biridir.

Yılbaşı çekilişi, aynı zamanda sosyal bir sorumluluk projesi olarak da görülüyor. Çekilişten elde edilen gelirin bir kısmı, Milli Piyango İdaresi’nin hayır işlerine ayrılıyor.

Yılbaşı Çekilişi’ne Nasıl Katılınır?

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişine katılmak için, Milli Piyango İdaresi tarafından satışa sunulan biletlerden satın almak gerekiyor. Biletler, Milli Piyango İdaresi’nin internet sitesinden, bayilerden ve şans oyunu satış noktalarından temin edilebilir.

Yılbaşı çekilişinde, 6 rakamdan oluşan tam bilet, 3 rakamdan oluşan yarım bilet ve 1 rakamdan oluşan çeyrek bilet olmak üzere üç farklı bilet türü bulunuyor. Tam biletin fiyatı 100 TL, yarım biletin fiyatı 50 TL ve çeyrek biletin fiyatı ise 25 TL’dir.

Yılbaşı çekilişinde, her bir rakam için 1000’e kadar farklı numara yer alıyor. Çekiliş, 120 rakamdan oluşan topların çekilmesiyle gerçekleştiriliyor. Topların çekiliş sırasına göre, bilet üzerinde bulunan rakamlar eşleşirse, bilet sahibi ikramiye kazanır.

Yılbaşı çekilişinde, büyük ikramiyenin yanı sıra


Yayımlandı