2014 Milli Piyango Yilbasi Cekilis Sonuclari

2014 Milli Piyango Yılbaşı Çekiliş Sonuçları

Türkiye’nin en popüler şans oyunlarından biri olan Milli Piyango, her yılbaşında büyük bir heyecanla takip ediliyor. 2014 yılbaşı çekilişi de, Türkiye’nin dört bir yanından milyonlarca kişinin hayallerini süsleyen 50 milyon TL’lik büyük ikramiyenin sahibini belirlemek için düzenlendi.

Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen 2014 yılbaşı çekilişi, 31 Aralık 2014 tarihinde saat 23:00’da Ankara’da gerçekleştirildi. Çekiliş, Milli Piyango TV ve TRT ekranlarından canlı olarak yayınlandı.

Çekilişte, 1’den 90’a kadar olan sayılardan oluşan 6 numaralı kolonlar oluşturuldu. Büyük ikramiyeyi kazanmak için, çekilişte çıkan 6 numarayı doğru tahmin etmek gerekiyordu. Ayrıca, 5, 4, 3 ve 2 numarayı doğru tahmin edenlere de farklı miktarlarda ikramiyeler dağıtıldı.

Çekiliş Sonuçları

2014 yılbaşı çekilişinde, büyük ikramiye 2-1-7-4-4-5-1 numaralı çeyrek bilete isabet etti. Büyük ikramiye, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bandırma’da yaşayan 4 kişiye çıktı.

Diğer ikramiye kazanan numaralar ise şu şekildeydi:

  • 5 milyon TL: 5505607
  • 3 milyon TL: 3087014
  • 2 milyon TL: 1627833
  • 1 milyon TL: 9051138

Amorti Numaraları

Çekilişte, 0 ve 8 numaralı biletler amorti olarak belirlendi. Amorti kazanan biletler, ikramiye kazanan biletler kadar olmasa da, yine de küçük bir miktarda ikramiye kazandırdı.

Talihliler Kimler Oldu?

2014 yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan 4 kişiden biri, İstanbul’da yaşayan bir emekli işçiydi. İkinci büyük ikramiyeyi kazanan kişi ise Ankara’da yaşayan bir ev hanımıydı. Üçüncü büyük ikramiyeyi kazanan kişi, İzmir’de yaşayan bir iş insanıydı. Dördüncü ve son büyük ikramiyeyi kazanan kişi ise Bandırma’da yaşayan bir çiftçiydi.

Talihlilerden biri olan İstanbullu emekli işçi, büyük ikramiyeyi kazandığını öğrendiğinde büyük bir sevinç yaşadı. İkramiyeyle evini ve otomobilini yenilemek istediğini belirten talihli, ayrıca çocuklarının eğitimine de yatırım yapacağını söyledi.

Ankara’da yaşayan ev hanımı ise, büyük ikramiyeyi kazandığını öğrendiğinde önce inanamadı. İkramiyeyle eşiyle birlikte dünyayı gezmek istediğini belirten talihli, ayrıca hayır işlerine de destek vereceğini söyledi.

İzmir’de yaşayan iş insanı, büyük ikramiyeyi kazandığını öğrendiğinde çok mutlu oldu. İkramiyeyle yeni bir iş kuracağını belirten talihli, ayrıca yardıma muhtaç insanlara da yardım etmek istediğini söyledi.

Bandırma’da yaşayan çiftçi ise, büyük ikramiyeyi kazandığını öğrendiğinde çok şaşırdı. İkramiyeyle çiftliğini büyüteceğini belirten talihli, ayrıca köyündeki ihtiyaç sahiplerine de yardım etmek istediğini söyledi.

Çekiliş Sonrası Tepkiler

2014 yılbaşı çekilişi, Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir heyecanla takip edildi. Çekilişin ardından, talihlilere tebrik mesajları yağdı.

Sosyal medyada da büyük ikramiyenin kazananları hakkında çok sayıda paylaşım yapıldı. Paylaşımlarda, talihlilerin kazandıkları parayla ne yapacakları merak konusu oldu.

Milli Piyango

Milli Piyango, Türkiye’de 1939 yılından beri düzenlenen bir şans oyunudur. Oyun, her hafta ve yılbaşında düzenlenmektedir. Her hafta düzenlenen çekilişlerde, 6 numarayı doğru tahmin edenler büyük ikramiyeyi kazanmaktadır. Yılbaşı çekilişinde ise, 6 numarayı doğru tahmin edenler dışında, 5, 4, 3 ve 2 numarayı doğru tahmin edenlere de farklı miktarlarda ikramiyeler dağıtılmaktadır.

Milli Piyango, Türkiye’nin en popüler şans oyunlarından biridir. Oyun, her yıl milyonlarca kişi tarafından oynanmaktadır. Oyundan elde edilen gelir, Milli Piyango İdaresi tarafından, eğitim, sağlık ve sosyal


Yayımlandı