Badminton Oyun Kuralları Ingilizce

Badminton Oyun Kuralları

Badminton, iki veya dört oyuncunun raket ve tüylü top kullanarak bir ağ üzerinden topu birbirlerine vurarak oynadığı bir raket sporudur. Oyun, tekler veya çiftler halinde oynanabilir.

Kort

Badminton kortu, 13,40 metre uzunluğunda ve 6,10 metre genişliğindedir. Kort, ortadan bir ağ ile ikiye bölünmüştür. Ağ, zeminden 1,55 metre yüksekliktedir.

Oyuncular

Badminton oyuncuları, raket ve tüylü top kullanarak topu birbirlerine vurarak oynarlar. Oyuncular, kortun ön tarafında veya arka tarafında durabilirler.

Servis

Servis, oyunu başlatan vuruştur. Servis, sağ elini kullanan oyuncular tarafından sağ taraftan, sol elini kullanan oyuncular tarafından sol taraftan atılır. Servis, çapraz olarak karşı tarafın servis alanına atılmalıdır.

Ralli

Servisten sonra, oyuncular topu birbirlerine vurarak ralli yaparlar. Ralli, top yere düşene veya bir oyuncu hata yapana kadar devam eder.

Puanlama

Bir oyuncu, topu karşı tarafın kortuna düşürürse veya karşı tarafın oyuncusu hata yaparsa puan kazanır. Bir oyuncunun 21 puana ulaşması gerekir. Eğer oyun 20-20 berabere biterse, oyun 2 puan farkla kazanılıncaya kadar devam eder.

Hata

Bir oyuncu aşağıdaki durumlarda hata yapmış sayılır:

  • Topu ağa veya direklere vurursa
  • Topu kort dışına vurursa
  • Topu iki kez vurursa
  • Topu raketle tutarsa
  • Topu vücudunun herhangi bir yerine vurursa
  • Servisi yanlış atarsa

Oyunun Sonu

Bir oyuncu 21 puana ulaştığında veya oyun 2 puan farkla kazanılıncaya kadar oyun devam eder. Oyunun sonunda, kazanan oyuncu veya çift oyunu kazanmış olur.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi