2023 Yemek Ücreti Resmi Gazete

2023 Yemek Ücreti Resmi Gazete

2023 yılı için yemek ücreti, 6 Ocak 2023 tarihli ve 32079 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenmiştir. Karara göre, 2023 yılında yemek ücreti günlük 110 TL olarak belirlenmiştir.

Yemek Ücreti Nedir?

Yemek ücreti, işverenlerin çalışanlarına yemek sağlamak için ödedikleri ücrettir. Yemek ücreti, iş sözleşmesinde belirlenir ve genellikle günlük veya aylık olarak ödenir.

Yemek Ücretinin Hesaplanması

Yemek ücreti, işverenin çalışanına sağladığı yemek hizmetinin maliyetine göre hesaplanır. Yemek hizmetinin maliyeti, yemeklerin hazırlanması, servis edilmesi ve temizlenmesi için yapılan harcamaları içerir.

Yemek Ücretinin Ödenmesi

Yemek ücreti, iş sözleşmesinde belirlenen şekilde ödenir. Genellikle yemek ücreti, günlük veya aylık olarak ödenir. Yemek ücreti, nakit olarak veya yemek kartı ile ödenebilir.

Yemek Ücretinin Vergilendirilmesi

Yemek ücreti, gelir vergisi ve sosyal güvenlik primine tabi değildir. Ancak, yemek ücreti, damga vergisi ve katma değer vergisi (KDV) tabiidir.

Yemek Ücreti ile İlgili Mevzuat

Yemek ücreti ile ilgili mevzuat, İş Kanunu, Vergi Usul Kanunu ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’dur.

Yemek Ücreti ile İlgili Faydalı Siteler

Yemek Ücreti ile İlgili İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi