Günlük Yemek Ücreti 2023 Resmi Gazete

Günlük Yemek Ücreti 2023 Resmi Gazete

Günlük yemek ücreti, işverenlerin çalışanlarına yemek sağlamak için ödedikleri ücrettir. Bu ücret, çalışanların günlük yemek masraflarını karşılamak için kullanılır. Günlük yemek ücreti, her yıl Resmi Gazete’de yayınlanan bir kararname ile belirlenir.

2023 Yılı Günlük Yemek Ücreti

2023 yılı günlük yemek ücreti, 2022/14 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 36,00 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, işverenlerin çalışanlarına yemek sağlamak için ödedikleri günlük ücrettir.

Günlük Yemek Ücretinin Hesaplanması

Günlük yemek ücreti, çalışanların günlük yemek masraflarını karşılamak için kullanılır. Bu ücret, çalışanların günlük çalışma saatlerine göre hesaplanır. Çalışanların günlük çalışma saatleri, 8 saatten fazla ise, günlük yemek ücreti de buna göre artar.

Günlük Yemek Ücretinin Ödenmesi

Günlük yemek ücreti, işverenler tarafından çalışanlara nakit olarak veya yemek çeki şeklinde ödenebilir. İşverenler, çalışanlarına yemek sağlamak için yemekhane veya lokanta kurabilirler. Bu durumda, çalışanlar yemeklerini bu yemekhane veya lokantada yiyebilirler.

Günlük Yemek Ücretinin Vergilendirilmesi

Günlük yemek ücreti, gelir vergisinden muaftır. Ancak, günlük yemek ücreti, damga vergisine tabidir. Damga vergisi, günlük yemek ücretinin %1’i oranında hesaplanır.

Günlük Yemek Ücreti İle İlgili Faydalı Siteler

Günlük Yemek Ücreti İle İlgili İndirilebilir Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi