Asgari Ücret Komisyon Toplantısı

Asgari Ücret Komisyon Toplantısı: 2023 Asgari Ücret Belirleme Süreci

Asgari ücret, çalışanların geçimini sağlayacak ve insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürmelerini sağlayacak şekilde belirlenen en düşük ücrettir. Türkiye’de asgari ücret, Asgari Ücret Komisyonu tarafından belirlenir. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, işçi ve işveren temsilcileri ile kamu temsilcilerinden oluşur.

Asgari ücret komisyonu toplantısı, her yıl Aralık ayında yapılır. Toplantıda, yeni yıl için geçerli olacak asgari ücret belirlenir. Asgari ücret belirlenirken, enflasyon, ekonomik büyüme, işsizlik oranı ve işçi ve işverenlerin görüşleri gibi faktörler dikkate alınır.

2023 yılı için asgari ücret komisyonu toplantısı 7 Aralık 2022 tarihinde yapıldı. Toplantıda, 2023 yılı için geçerli olacak asgari ücret 8.506,80 TL olarak belirlendi. Bu, 2022 yılına göre %54,66’lık bir artış anlamına geliyor.

Asgari ücretin artırılması, çalışanların geçimini iyileştirecek ve iç talebi artıracaktır. Ancak, asgari ücretin artırılması aynı zamanda işletmelerin maliyetlerini de artıracaktır. Bu nedenle, asgari ücretin artırılması kararının dikkatli bir şekilde verilmesi gerekir.

Asgari Ücret Komisyonu Toplantısı ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi